Hoppa till huvudinnehåll

HS: Omfattande läcka vid Fonecta – känsliga personuppgifter har läckt ut

Fonecta.
Fonecta. Bild: Yle/Rolf Granqvist fonecta,fonecta

En omfattande läcka vid marknadsförings- och kontaktuppgiftsbolaget Fonectas tjänst Kohdistamiskone B2C har uppdagats, rapporterar Helsingin Sanomat.

Hundratals organisationers och företags registreringsinformation har varit tillgänglig på tjänsten, för vem som helst med ett vanligt kundlogin. Bland annat har känsliga personuppgifter varit tillgängliga.

Enligt Fonecta är läckan begränsad till den just den här tjänsten. Bolaget uppger för HS att man som bäst utreder varför information som i vanliga fall endast är tillgängligt för administratörer varit åtkomlig för kunder.

Flera anmälningar om saken har lämnats in till Dataombudsmannens byrå.