Hoppa till huvudinnehåll

Världens snabbaste man misstänks för dopningsbrott – kan missa både VM och OS

Christian Coleman.
Christian Coleman har löpt årsbästa på 100 meter. Christian Coleman. Christian Coleman,löpning 100 meter

Christian Coleman har missat tre dopningstester och riskerar nu en lång avstängning, skriver Daily Mail. Om sprinterns överklagan inte går igenom missar han också VM.

USA:s Christian Coleman innehar årsbästa på herrarnas 100 meter som lyder 9,81. Amerikanen har varit storfavorit att ta hem VM-guldet i Doha i höst.

Men nu skriver Daily Mail att Coleman har brutit mot dopningsreglerna då han tre gånger låtit bli att rapportera var han befinner sig åt dopningstestarna.

Om Coleman får en fällande dom riskerar han en avstängning på upp till två år. Det här innebär att han skulle missa både VM och OS i Tokyo 2020.

Daily Mail skriver att Coleman bestrider i alla fall en av punkterna och ska redan ha överklagat. Om överklagan går igenom skulle han komma undan utan straff.

Den 23-årige Coleman har under de senaste åren klivit till det största namnet på herrarnas 100 meter efter att Usain Bolt lagt av. Colemans rekord är 9,79 som han löpte i Bryssel för ett år sedan.

På 60 meter har Coleman världsrekordet 6,34 och han vann VM-guld på distansen i fjol. I VM 2017 tog han silver på 100 meter bakom vinnande Justin Gatlin.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport