Hoppa till huvudinnehåll

HIFK nära att ta tre poäng mot Ilves – Lauri Ala-Myllymäkis sena kvittering gav Ilves serieledning

Jukka Halme faller när han kämpar om bollen med Ilvesspelare.
Oavgjort mellan HIFK och Ilves. Jukka Halme faller när han kämpar om bollen med Ilvesspelare. Bild: Matti Raivio/All Over Press HIFK Fotboll,Ilves Tammerfors (Fotboll),Jani Bäckman,Jukka Halme,Lauri Ala-Myllymäki,Naatan Skyttä

Helsingfors IFK såg redan ut att vara på väg att knipa tre poäng mot Ilves, men Tammerforslagets skyttekung Lauri Ala-Myllymäki ville annat. En sen kvittering i den 87:e matchminuten betyder att Ilves leder ligan.

Grundserien i fotbollsligan börjar lida mot sitt slut. Medan Ilves är med i ligans toppstrid hittas Helsingfors IFK med i kampen om sjätteplatsen, den sista platsen som berättigar till spel i den övre slutserien.

HIFK såg ut att vara på väg att stiga just till sjättepositionen i tabellen i dag i ett regnigt Helsingfors. Luis Henriques 2–1-mål i matchminut 59 gav de rödklädda en ledning som höll sig i knappa halvtimmen. Brassen har nu nätat tre gånger på sju framträdanden för Helsingforslaget.

Med runt tre minuter kvar av ordinarie speltid prickade alltså Ala-Myllymäki in kvitteringen med ett skott från nära håll.

Hoppa över Twitterpostning

Ilves och framför allt Naatan Skyttä hade tidigare fått en drömstart på matchen. I sin första match från start nätade nämligen Skyttä med ett vackert skott i HIFK-målvakten Daniel Kollars högra kryss. Två minuter senare rann Joel Mattsson genom Ilvesförsvaret och kunde trycka in kvitteringen.

HIFK försökte febrilt jaga ett tredje mål, men de rödklädda var aldrig riktigt nära att näta en tredje gång bakom Mika Hilander.

– Spelarna är väldigt besvikna. Vi var så nära vinst. Före matchen skulle en poäng ha låtit acceptabelt, tyckte HIFK:s tränare Tor Thodesen efter matchen enligt STT.

– Det var nära att vi inte skulle ha hållit trycket. Vi fick en viktig poäng, sade Ilveslotsen Jarkko Wiss.

Ilves leder fotbollsligan med en poäng mer än tvåan FC Inter, medan HIFK ligger åttonde, två poäng efter ligasexan SJK. Två matcher återstår av grundserien för alla lag i fotbollsligan.

I division 1 befäste Haka sin serieledning efter en imponerande 5–0-seger hemma mot KTP. Antto Hilska gjorde två, medan Erkka Helminen, Salomo Ojala och Elias Ahde nätade varsin gång. KTP ligger på femte plats i division 1.

Resultat:

Fotbollsligan:

HIFK – Ilves 2–2 (1–1)

8' 0–1 Naatan Skyttä
10' 1–1 Joel Mattsson
59' 2–1 Luis Henrique
87' 2–2 Lauri Ala-Myllymäki

Division 1:

Haka – KTP 5–0 (2–0)

24' 1–0 Antto Hilska
35' 2–0 Erkka Helminen
46' 3–0 Salomo Ojala
55' 4–0 Antto Hilska
83' 5–0 Elias Ahde

Läs också

Nyligen publicerat - Sport