Hoppa till huvudinnehåll

Metrotrafiken har återgått till det normala efter fredagens skyfall, Järnvägsstationens hissar ur bruk en längre tid

Räddningspersonalen pumpar ut vatten ur Järnvägsstationens metrostation.
Räddningspersonalen pumpar ut vatten ur Järnvägstorgets metrostation. Räddningspersonalen pumpar ut vatten ur Järnvägsstationens metrostation. Bild: Lehtikuva regn

Störningar i metrotrafiken som orsakades av vattenskador från fredagens störtregn är nu över och alla stationer är öppna, men hissarna på Järnvägsstationens metrostation kommer att vara ur bruk en längre tid efter att ha vattenskadats.

De närmaste tillgängliga stationerna är Kampens och Helsingfors Universitets metrostationer. Resenärer med rullstol, barnvagn och cykel uppmanas att använda de här stationerna istället för att ohindrat ta sig till metron.

I fredags drabbades huvudstadsregionen av översvämmade gator, vattenskador och störningar i metrotrafiken på grund av den häftiga nederbörden.

Regnet var som starkast under morgonen och avtog en stund under dagen, men återvändeännu mot kvällen.

Den genomsnittliga nederbörden i Helsingfors i augusti var 70-80 millimeter. I Kajsaniemi i Helsingfors noterades en nederbörd på 56 millimeter.

På fredag morgon förutspådde Yles meteorolog Matti Huutonen att ännu ett nytt kraftigt regnområde från sydväst skulle anlända på eftermiddagen och kvällen.

-Jag skulle inte bli förvånad om regnet för hela månaden faller i dag, säger Huutonen.

Regnmängden påverkade kollektivtrafiken i stor utsträckning

Metron trafikerade inte mellan Gräsvikens metrostation och Helsingfors universitets metrostation under fredagen och Järnvägsstationens station höll stängt hela helgen.

Nederbördet avtog till veckoslutet och vädret väntas bli klart och somrigt under början av veckan.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen