Hoppa till huvudinnehåll

Metrotrafiken har återgått till det normala efter fredagens skyfall, Järnvägsstationens hissar ur bruk en längre tid

Räddningspersonalen pumpar ut vatten ur Järnvägsstationens metrostation.
Räddningspersonalen pumpar ut vatten ur Järnvägstorgets metrostation. Räddningspersonalen pumpar ut vatten ur Järnvägsstationens metrostation. Bild: Lehtikuva regn

Störningar i metrotrafiken som orsakades av vattenskador från fredagens störtregn är nu över och alla stationer är öppna, men hissarna på Järnvägsstationens metrostation kommer att vara ur bruk en längre tid efter att ha vattenskadats.

De närmaste tillgängliga stationerna är Kampens och Helsingfors Universitets metrostationer. Resenärer med rullstol, barnvagn och cykel uppmanas att använda de här stationerna istället för att ohindrat ta sig till metron.

I fredags drabbades huvudstadsregionen av översvämmade gator, vattenskador och störningar i metrotrafiken på grund av den häftiga nederbörden.

Regnet var som starkast under morgonen och avtog en stund under dagen, men återvändeännu mot kvällen.

Den genomsnittliga nederbörden i Helsingfors i augusti var 70-80 millimeter. I Kajsaniemi i Helsingfors noterades en nederbörd på 56 millimeter.

På fredag morgon förutspådde Yles meteorolog Matti Huutonen att ännu ett nytt kraftigt regnområde från sydväst skulle anlända på eftermiddagen och kvällen.

-Jag skulle inte bli förvånad om regnet för hela månaden faller i dag, säger Huutonen.

Regnmängden påverkade kollektivtrafiken i stor utsträckning

Metron trafikerade inte mellan Gräsvikens metrostation och Helsingfors universitets metrostation under fredagen och Järnvägsstationens station höll stängt hela helgen.

Nederbördet avtog till veckoslutet och vädret väntas bli klart och somrigt under början av veckan.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Walter

  Lyssna på MGP-låten "Se alltid framåt" av Walter Wilkman.

  Walter Wilkman är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Walters MGP-låt "Se alltid framåt". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Wilma

  Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

  Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalen 5.10 närmar sig: Redan nu kan du lyssna på låtarna!

  Årets MGP -skiva är ute nu.

  Det är två veckor kvar till den direktsända sångtävlingen. Nu släpps de tio låtarna som årets MGP-artister skrivit själva. Ladda upp inför final tillsammans med artisterna och deras låtar. Vill du se showen på plats i TV-studion så finns biljetterna ute nu.

 • Muslimsk man fick inte anställning efter att han begärde bönepauser på jobbet – chef och personalansvarig döms

  Helsingfors tingsrätt gav sin dom i fallet på torsdagen.

  Det var fel att neka en muslimsk man anställning efter att han begärt om bönepauser under arbetsdagen. Helsingfors tingsrätt dömer därför en chef och en personalansvarig vid Helsingfors stads bostadsproduktionsbyrå till böter. Chefen döms för diskriminering i arbetslivet och brott mot tjänsteplikt medan personalansvariga döms för medhjälp till diskriminering i arbetslivet.