Hoppa till huvudinnehåll

Stor marknad med försäljare från hela världen kan ordnas i Ekenäs nästa sommar

En marknad i en stad. Det är sommar och många människor på marknaden.
Så såg det ut när marknaden kom till St:Michel. En marknad i en stad. Det är sommar och många människor på marknaden. Bild: Kansainväliset Suurmarkkinat Marknad,marknader (evenemang),St-Michel,kansainväliset suurmarkkinat

Arrangören Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus, TMK, har ansökt om att få ordna en stor internationell marknad på Ekenäs marknadsplan den 17-19 juli nästa år.

Evenemanget som går under namnet Internationell stormarknad, turnerar runt hela Finland. Över hundra företagare från olika delar av världen deltar. I fjol medverkade närmare 130 företagare från 32 olika länder och marknaderna lockade 1,5 miljoner besökare.

Konst och hantverk i år

I år turnerar marknaden i 17 olika städer, bland annat Åbo, Kotka, Torneå och Helsingfors. Temat för i år har varit "världen är vacker" och har fokuserat på konst, hantverk och uppträdanden.

Idén är att produkter från världens olika hörn säljs direkt av producenterna och tillverkarna.

Arrangören sköter alla praktiska arrangemang gällande renhållning, avfallshantering och väktare.

Stadsutvecklingssektionen ska ta ställning till ansökan på sitt möte på måndag (26.8). I beredningstexten poängterar man att marknaden avviker från Ekenäs Höstmarknad i och med att marknaden är internationell och har ett annat produktutbud.

Tillägg 28.8.2019: Stadsutvecklingssektionen i Raseborg godkände ansökan på sitt möte 26.8.

Läs också