Hoppa till huvudinnehåll

Störningarna i HRT-appens biljettfunktion fortsätter

En mobilskärm med HRT:s nya zonbiljett i mobilform.
Endast få biljettköp går i nuläget igenom i applikationen. En mobilskärm med HRT:s nya zonbiljett i mobilform. Bild: Alexander Uggla / Yle HRT,mobilbiljett

HRT-appens biljettfunktion har igen problem. Felet uppgavs vid 11 på fredagsförmiddagen vara löst, men efter klockan 12 har problemen återuppstått.

Felet är det samma som under torsdagen, då biljettfunktionen var ur spel från klockan 13 till 22. Enligt HRT lyckades man på kvällen lösa problemet genom att öka serverkapaciteten, men vid sjutiden på fredag morgon uppstod nya störningar.

Felet beror på en störning i servernätverket.

Inte samma fel som tidigare i somras

Problemen som drabbar kunderna är de samma som då applikationen tidigare i somras var ur funktion. Enligt HRT är det ändå inte frågan om samma fel nu.

Enkelbiljetter som beställs via applikationen levererades inte till kunden. Enligt HRT avbryts betalningsreservationer två timmar efter det misslyckade köpförsöket. I de fall där betalningen gått igenom men ingen biljett levererats sker återbetalningen i regel inom två till tre dagar.

Den som har problem med månadsbiljetten i appen måste köpa en enkelbiljett istället. Enkelbiljetter som köpts på grund av störningarna ersätts, men kunden måste besöka HRT:s serviceställen på Järnvägstorget, i Östra Centrum eller i Östra Baggböle.

Kunden ska ha telefonen med månadsbiljetten samt den köpta enkelbiljetten med sig.

Artikeln uppdaterad 12.14: Störningarna i applikationen är tillbaka.
Artikeln uppdaterad klockan 11.23: Applikationen fungerar igen normalt.