Hoppa till huvudinnehåll

Vilken blir nästa klubb för fotbollslandslagets succéback? – Arajuuri kopplas ihop med Cypern och italienska Serie B

Bild på Paulus Arajuuri i Bröndbys gula tröja.
Paulus Arajuuri är på väg bort från sin danska klubb Bröndby. Bild på Paulus Arajuuri i Bröndbys gula tröja. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Paulus Arajuuri

I det finländska landslaget har Paulus Arajuuri gjort succé de senaste åren. Men storklubbarna står inte direkt på rad när mittbacken ska flytta från Bröndby. Det senaste ryktet placerar honom i Chievo i den italienska näst högsta serien.

Han har blivit en publikfavorit i det finländska herrlandslag som har utmärkta chanser att kvalificera sig för EM-slutspelet nästa sommar. Men frågan är var Paulus Arajuuri spelar sin klubbfotboll i jakten på en blåvit EM-biljett, och om nivån är tillräckligt hög för att ge den perfekta uppladdningen.

Arajuuris kontrakt med danska klubben Bröndby går ut vid årsskiftet och enligt danska medier kommer den finländska försvararen att flytta från Köpenhamnsklubben.

Arajuuri har i veckan uppgetts vara väldigt nära en övergång till den cypriotiska klubben Pafos, och han sägs till och med ha varit på plats för att förhandla om ett kontrakt.

Danska fotbollsmedier spekulerar redan om vem som blir Arajuuris ersättare i Bröndby, med AaB-backen Jones Okore som ett hett namn.

Pafos är långt ifrån någon jätteklubb, laget slutade bara på åttonde plats i den cypriotiska ligan förra säsongen, och hade ett publiksnitt på 800 åskådare.

Finländsk koppling i Chievo

Men nu kastas också en annan tänkbar klubbadress in i diskussionen. Enligt sajten Tuttomercato är den italienska klubben Chievo Verona också intresserad av Arajuuris tjänster.

Chievo åkte i våras ur den italienska högsta serien och laddar nu för en säsong i Serie B. I klubben finns också den tidigare finländska landslagsspelaren Perparim Hetemaj.

Tuttomercato uppger också att en annan finländsk mittback, italienska klubben Spals Sauli Väisäinen, väcker intresse hos Chievo.

Arajuuri och Väisäinen lär bägge finnas med i den finländska landslagstrupp som på måndag presenteras av förbundskapten Markku Kanerva inför fortsättningen av EM-kvalet i början på nästa månad.

Finland möter Grekland i Tammerfors i en nyckelmatch torsdagen den 5 september och på söndag samma vecka spelar Arajuuri och hans landslagskompisar hemma mot just Italien.