Hoppa till huvudinnehåll

Sari Essayah fortsätter som KD:s ordförande – Peter Östman vald till första vice ordförande

Sari Essayah och Peter Östman sitter och ser glada ut på KD:s partimöte i Uleåborg.
Sari Essayah och Peter Östman ser nöjda och glada ut under partimötet i Uleåborg. Sari Essayah och Peter Östman sitter och ser glada ut på KD:s partimöte i Uleåborg. Bild: Lehtikuva Sari Essayah,Peter Östman,Kristdemokraterna i Finland (KD),Uleåborg,partimöte

Kristdemokraterna valde som väntat Sari Essayah till sin ordförande under partimötet i Uleåborg. Till vice ordförande valdes Peter Östman, Viljami Haavisto och Sonja Falk.

Essayah var den enda som ställde upp i ordförandevalet.

Det var tidigare oklart om Essayah skulle ställa upp eftersom hon har opererats för bröstcancer, men nu uppger hon att sjukdomen är under kontroll.

Essayah har lett Kristdemokraterna sedan 2015.

Hela vice ordförande-truppen förnyades

Till första vice ordförande valdes Peter Östman från Larsmo med 256 röster. Östman är inne på sin tredje period i riksdagen och har fungerat som ordförande för KD:s riksdagsgrupp i åtta år.

De andra vice ordförande-posterna gick till Viljami Haavisto (179 röster) och Sonja Falk (133 röster). Haavisto är generalsekreterare för KD unga och Falk är stadsfullmäktigeledamot i Lahtis.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också