Hoppa till huvudinnehåll

Grannkommunerna vill inte binda sig till finansiering av Karinahemmet i Åbo

Karina-hemmet i Åbo
Åbo stad funderar ännu på hur man nästa år ska finansiera verksamheten vid Karinahemmet. Karina-hemmet i Åbo Bild: YLE/Nora Engström karina

Efter att Åbo stad beslöt sig för att ta över den palliativa vårdverksamheten vid Karinahemmet så skickade staden ut en förfrågan till grannkommunerna om medfinansiering av verksamheten vid vårdhemmet.

En förfrågan som nu har fått kalla handen, konstaterar Åbos förändringsdirektör Antti Parpo.

Ingen av kommunerna Pargas, S:t Karins, Reso, Aura och Pöytyä vill binda sig till att finansiera ett visst antal vårdplatser vid Karinahemmet.

Enligt Parpo är städerna och kommunerna runt Åbo beredda att även i fortsättningen vid behov köpa tjänster av staden vid Karinahemmet, men de vill inte binda sig till finansiering av verksamheten där.

Pengar behövs både till renovering och personal, säger Parpo.

Åbo Underrättelser var först med att nyheten om kranskommunernas svar till Åbo.

  • Silltraditionsmuseet Dikseli, Röölä

    Allt du någonsin velat veta om sill!

    Nu smakar det med sill! Rööläs sillfabrik höll hela det finska folket vid sill i flera årtionden – den imponerande sillfisketraditionen är nu förevigad i Finlands enda sillmuseum.

  • Märkets fyr, Hammarland

    Fyren på riksgränsen.

    Bada bastu i Finland och ta ett dopp i Sverige – utan passkontroll! Den kulturhistoriskt värdefulla fyren står på en kobbe där riksgränsen går tvärs över.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland