Hoppa till huvudinnehåll

KPV bjöd upp till dans, men FC Inter var snäppet vassare – Åbolaget nu tre poäng från grundserieseger

FC Inter firar ett mål.
FC Inter tog sin tolfte seger för säsongen på måndagskvällen. FC Inter firar ett mål. Bild: Juha Tamminen / All Over Press FC Inter Åbo

Ifall Inter slår Ilves i grundseriens sista omgång i fotbollsligan kommer Åbolaget att sluta etta i grundserien. Det efter att KPV till slut föll med 2–1 i Kuppis. Karlebygästerna hann redan stå för en skrällvarning då de kvitterade sent.

Då Ishmael Yartey knorrade in bollen förbi Henrik Moisander med tio minuter kvar av matchen mot FC Inter var det många på läktaren som fick skrämselhicka.

Skulle Karlebylaget, som slog HJK i sin senaste ligamatch, kunna skrälla igen?

Svar: Nej.

Sju minuter efter bakslaget lyckades Connor Ruane i sin första match för FC Inter panga in 2–1 efter en Interhörna.

– Vi somnade lite och det tog vara på det. En besvikelse, summerar målskytten Yartney i Ruutus tv-intervju efteråt.

Matchen bjöd inte på fler mål utan Åbolaget fick fira full poängpott efter en uddamålsseger.

– Målet kom inte riktigt så som vi hade planerat, men det är alltid kul att näta i sin debut. Jag bestämde mig bara för att ta i för fullt och hoppas att bollen går in, säger Ruane som knorrade in den avgörande bollen rakt upp i krysset.

Det var Timo Furuholm som inledde målskyttet redan i den tredje matchminuten då han skarvade in ett snyggt inlägg av Mika Ojala.

Mycket kvar att spela för i den sista omgången

I och med segern steg Inter igen upp i ligaledning och har nu 39 poäng med en match kvar att spela. I den sista grundserieomgången ställs FC Inter mot Ilves, som nu ligger trea med 37 poäng och två matcher kvar att spela.

Ilves möter HIFK på tisdagskvällen. Oberoende hur den matchen slutar är Inter tvunget att vinna över Ilves för att garantera grundseriesegern.

Tvåan KuPS ligger också på 37 poäng med en match kvar av grundserien, men har bättre målskillnad och går med en seger förbi Inter ifall de kryssar mot Ilves. Ilves behöver i sin tur alltså fyra poäng på sina två resterande matcher för att garantera grundseriesegern.

KuPS gästar SJK den sista grundserieomgången, som spelas den 31 augusti.

KPV ligger i sin tur fortfarande näst sist i tabellen med fyra poäng ner till VPS och sju poäng upp till RoPS. Samtliga lag i bottentrion har en match kvar av grundserien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport