Hoppa till huvudinnehåll

Jesse Puljujärvi vänder hemåt – klar för spel i Kärpät

Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärvi kommer att spela för Kärpät. Jesse Puljujärvi Bild: Emil Hansson / AOP ishockey,Jesse Puljujärvi

Jesse Puljujärvi tänker inte sitta och vänta på ett nytt kontrakt i NHL. Han väljer i stället att återvända till ishockeyligan och spelar för Kärpät under den kommande säsongen.

Jesse Puljujärvis framtid i NHL har varit ett hett samtalsämne de senaste månaderna. Anfallaren ville inte stanna kvar i Edmonton Oilers där han spelat de tre senaste säsongerna och krävde att få byta klubb.

Edmonton har försökt få till en spelaraffär men utan resultat och under de senaste veckorna har en återkomst till Kärpät blivit allt mer sannolik för Puljujärvi.

Nu är det klart och 21-åringen har skrivit på för en säsong med Kärpät. I kontraktet finns en klausul som gör att han kan flytta till en NHL-klubb innan den första december.

– Kroppen känns bra och det ska bli roligt att komma tillbaka till Kärpät och hjälpa laget, säger han på klubbens webbplats.

Puljujärvi har tränat med Kärpät de senaste veckorna och de nya lagkamraterna har gjort ett gott intryck på honom.

– Det ser riktigt bra ut. På träningarna och det varit en hård kamp och det är bra killar, säger han.

Hoppa över Twitterpostning

Kärpät har tidigare i sommar bland annat skrivit kontrakt med Jussi Jokinen och Juho Lammikko. Sportchefen Harri Aho gläds över det senaste tillskottet i truppen.

– Det är fantastiskt att Jesse valde att skriva på för en säsong. Jesse har fysiken, tekniken och talangen för att spela i NHL och vi vill hjälpa honom att nå det målet, säger Aho.

Aho säger också till MTV Sport att Puljujärvi finns med i Kärpäts trupp då laget inleder CHL-säsongen på fredag mot Grenoble. Ligasäsongen startar den 12 september med bortamöte mot regerande mästarna HPK.

Senast Puljujärvi spelade för Kärpät var säsongen 2015–16 då han gjorde 28 poäng på 50 matcher i grundserien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport