Hoppa till huvudinnehåll

NHL-busens liv i fritt fall – Donald Brashear åtalas för inbrott och narkotikainnehav

Donald Brashear tacklar omkull Machael Ryder
Donald Brashear spelade 16 säsonger i NHL. Donald Brashear tacklar omkull Machael Ryder Bild: EPA/ANDRE PICHETTE ishockey,NHL,Donald Brashear

Donald Brashear har haft det tufft sedan han slutade spela ishockey. Förra året försattes hans företag i konkurs och nu står han åtalad för kokaininnehav och inbrott.

Donald Brashear spelade över 1000 matcher för Montreal Canadiens, Vancouver Canucks, Philadelphia Flyers, Washington Capitals och New York Rangers under NHL-karriären som varade mellan 1993 och 2010.

Brashear gjorde sig känd som en fysisk spelare som ofta hamnade i slagsmål och han gjorde även en kort sejour i svenska Modo innan han lade av för några år sedan.

Livet utanför ishockeyn har sedan varit tufft för Brashear.

Ekonomiska problem ledde till att hans företag begärdes i konkurs förra året och nu rapporterar CBC att han ska upp i rätten den fjärde september då han står åtalad för inbrott och kokaininnehav.

Brashear, 47, greps i början av juni då han slog sönder ett fönster och försökte bryta sig in i en lägenhet i den kanadensiska staden Quebec. Vid gripandet ska han också ha haft kokain på sig.

Lägenheten uppges ska ha varit hans tidigare bostad.

Det har är inte första gången som Brashear hamnar i trubbel med rättvisan. 2012 dömdes han till 18 månaders villkorligt fängelse för misshandel.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport