Hoppa till huvudinnehåll

Åk gratis till och från föreställningen - teaterpubliken i Åbo uppmuntras använda kollektivtrafik

Den nyrenoverade Åbo stadsteater fasad lyses upp av kvällssolen en sommarkväll.
Finska stadsteatern i Åbo ligger centralt vid ån. Den nyrenoverade Åbo stadsteater fasad lyses upp av kvällssolen en sommarkväll. Bild: Linus Hoffman / Yle Åbo,Aura å,Åbo Stadsteater

Från och med i höst ingår en gratis bussbiljett i ännu fler teater- och konsertbiljetter i Åbo än tidigare.

På det här sättet vill Åbo stad uppmuntra folk att åka på konsert eller till teater med kollektivtrafik.

För ett år sedan inledde staden ett samarbete med Åbo stadsteater, men i höst ingår en bussbiljett i inträdesbiljetten också till filharmoniska orkesterns konserter och till Linnateatteris föreställningar.

Bussbiljetten gäller inom kolletivtrafiken i Åbonejden (Föli) och är i kraft tre timmar före och två timmar efter evenemanget. Biljetten berättigar till fyra påstigningar, vilket gör det möjligt att byta buss.

Åbo svenska teater är ännu inte med

Också Åbo svenska teater (ÅST) har intresse av att vara med i biljettsamarbetet, men tillsvidare är det inte praktiskt möjligt berättar marknadsföringschef Niina Renström.

- Det här är en jättebra grej som också passar in i våra värderingar, men vi har ett annat biljettsystem än de andra. Det fungerar tyvärr inte med Fölis system. Vi har diskuterat med nuvarande biljettleverantör men just nu är det inte möjligt att vara med.

Enligt Renström strävar ÅST efter att komma med i Fölisamarbetet på något sätt i framtiden.

Fölibiljetten gäller i Åbo, S:t Karins, Reso, Nådendal, Lundo och Rusko.