Hoppa till huvudinnehåll

Kanervas önskan uppfylldes och Pukki fick vila – då åkte Norwich ur ligacupen mot League Two-motstånd

Beryly Lubala firar mål.
Beryly Lubala firar sitt mål. Beryly Lubala firar mål. Bild: imago images / Focus Images / All Over Press Crawley Town FC,Beryly Lubala

Teemu Pukki fanns inte ens på bänken då Norwich mötte Crawley Town i den engelska ligacupen på tisdagskvällen. De facto startade inte en endaste spelare som inlett matchen mot Chelsea på veckoslutet. Då åkte Norwich på en uddamålsförlust.

I samband med landslagsuttagningen på måndag konstaterade Markku Kanerva att tisdagens match var ett ypperligt läge för Norwich att låta sin finländska målspruta vila.

Pukki, som inlett Premier League-säsongen med fem mål på tre matcher, har också en arbetsdryg vecka framför sig i landslagsdressen då ytterst viktiga matcher mot Grekland och Italien står i tur för Finlands del.

Dessutom ska Norwich ännu möta West Ham på bortaplan på lördag innan landslagsuppehållet.

Då motståndet i ligacupen stavades Crawley Town valde Norwich-lotsen Daniel Farke att låta arbetshästarna vila. Hela öppningselvan var utbytt från veckoslutets match mot Chelsea, och Teemu Pukki fanns inte ens på bänken.

"Väldigt olyckligt"

League Two-klubben tackade och tog emot. Berby Lubala pangade in 1–0 i den 17:e spelminuten och då matchen inte bjöd på ytterligare fullträffar var sensationen ett faktum.

Premier League-laget hade åkt på förlust mot ett lag från den fjärde högsta divisionen i landet.

– Ett fantastiskt ögonblick. Så mycket känslor. Jag är väldigt stolt och glad över att vi kunde skriva ett stycke historia, summerar Crawleys tränare Gabriele Cioffi för BBC efteråt.

Crawley är nu klart för den tredje omgången i turneringen för andra gången i klubbens historia. Men frågar man Norwich-tränaren Farke var det fel lag som vann.

– Väldigt olyckligt eftersom vi var det bättre laget. Jag lät fem killar debutera och böt ut hela öppningselvan och då kan det gå så här. Men samtidigt prickade vi ribban två gånger och borde ha fått straff några gånger till, säger han.

Norwichs bollinnehavsprocent i matchen var imponerande 75. ”Canaries” stod dessutom för 21 skott – elva fler än motståndarna – varav fyra gick på mål.