Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsmittbacken Paulus Arajuuri klar för cypriotiska Pafos FC: ”En bra utmaning”

Paulus Arajuuri.
Paulus Arajuuri. Paulus Arajuuri. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll,Paulus Arajuuri,fotboll

Det har ryktats om en övergång för Paulus Arajuuri den senaste tiden och nu bekräftar Bröndby att mittbacken kommer att gå över till den cypriska ligan och Pafos FC. Vi önskar honom all framgång, skriver Bröndby i sitt pressmeddelande.

Arajuuri hann spela för Bröndby i den danska ligan i två och ett halvt år. Mittbacken satt på ett utgående kontrakt och enligt klubben var det ”vettigt för bägge parter att förändringen sker nu”.

– Paulus ser Pafos FC som en bra utmaning och vi har redan hittat en bra mittback i form av Sigurd Rosted som kan lappa efter honom, skriver Bröndbys fotbollsdirektör Carsten V. Jensen i ett pressmeddelande.

Pafos slutade åtta i den cypriotiska förstadivisionen den gångna säsongen och har inlett det pågående ligaäventyret med en seger.

Laget spelar sin nästa match, säsongens hemmapremiär, redan på lördag och det står oklart ifall Arajuuri kommer att finnas med i laguppställningen redan då.

"Tackar honom för hans insatser"

Landslagets chefstränare Markku Kanerva meddelade tidigare i veckan att Arajuuri väntat nog platsat i den kvaltrupp som ska möta Grekland och Italien nästa vecka.

Utöver Bröndby har 31-åringen hunnit representera FC Espoo, IFK Mariehamn, Kalmar FF och Lech Poznan som senior. Sammanlagt blev det 87 matcher och fyra fullträffar i den danska klubben.

– Vi önskar honom all framgång och lycka i hans framtida karriär och tackar honom för hans insatser i den gula tröjan de senaste åren, skriver Jensen.