Hoppa till huvudinnehåll

Mira Potkonen klar för semifinal i EM – säkrade samtidigt ny medalj

Mira Potkonen boxas mot Dariaq Abramova, EM 2016.
Mira Potkonen. Mira Potkonen boxas mot Dariaq Abramova, EM 2016. Bild: Aleksandar Djorovic / All Over Press Mira Potkonen,boxning

Finlands enda representant vid EM i boxning, Mira Potkonen, kommer som sämst att få med sig ett brons från mästerskapet. Den regerande Europamästaren är nämligen klar för semifinal.

I fjol knep boxaren Mira Potkonen sitt första EM-guld i karriären. Nu är hon på jakt efter en ny titel i 60-kilosklassen och i dag säkrade hon en semifinalplats.

Potkonen vann sin kvartsfinal mot vitryskan Ala Jarsjevitj med klara 5–0, samma resultat som när boxarna möttes i Europeiska spelen i juni.

– Mira gjorde ett bra jobb då hon fick in bra och rena träffar. Sakta men säkert börjar den riktiga Mira kliva fram, säger tränaren Maarit Teuronen till Aamulehti.

I semifinalen som avgörs på fredag kommer Potkonen att ställas mot Amy Broadhurst från Irland. Hon besegrade Anastasija Beljakova i sin kvartsfinal.

Potkonen och Broadhurst, som tidigare i år vann EM-guld i U22-klassen och hör till en av förhandsfavoriterna, har aldrig mötts tidigare.

Då Potkonen har tagit sig till semifinal har hon redan säkrat minst ett EM-brons eftersom det inte finns några bronsmatcher i ett boxningsmästerskap.