Hoppa till huvudinnehåll

Puljujärvi väcker intresse i NHL – Edmontons GM har fått flera förfrågningar: ”Gör en affär om jag känner att det är bäst för klubben”

Jesse Puljujärvi mot Vancouver Canucks.
Jesse Puljujärvi har spelat i Edmonton i tre säsonger. Jesse Puljujärvi mot Vancouver Canucks. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi,Edmonton Oilers

Från Edmontons håll utesluter man inte att det kan bli en trejd till en annan NHL-klubb för Jesse Puljujärvi. Klubbar har visat intresse och nu gäller det främst att sy ihop en passlig affär.

Efter tre svåra år i Edmonton Oilers ville Jesse Puljujärvi få en nytändning och krävde att få lämna klubben. Någon trejd till en annan NHL-klubb har dock inte blivit av och i stället valde han i går att skriva på för en säsong med Kärpät.

I kontraktet finns en klausul som gör att han kan flytta till en NHL-klubb. Puljujärvi har också deklarerat att målsättningen fortfarande är att spela i Nordamerika men han kan tänka sig att stanna i Uleåborg hela säsongen.

I Edmonton har Oilers general manager Ken Holland följt med 21-åringens senaste drag och funderar nu på hur han ska göra.

– Jag vet inte om hans val att skriva på för Kärpät kommer att ha en så stor inverkan på situationen just nu. Jag har haft samtal med ett antal klubbar som visat intresse för Jesse.

– Under de senaste tio dagarna är det två-tre klubbar som har kontaktat mig. Det är lag som har råkat ut för något oförutsett och vill veta hur det ligger till med Puljujärvi, säger Holland till Sportsnet.

Ken Holland.
Ken Holland. Ken Holland. Bild: Scott W. Grau/Icon Sportswire NHL,ishockey,Ken Holland

Om Puljujärvi ska spela i NHL den här säsongen så måste han skriva på ett kontrakt senast den första december.

– Jag gör en affär om jag känner att det är bäst för klubben, säger Holland.

Holland säger att han under sommaren försökt övertala Puljujärvi att skriva på ett nytt kontrakt med Edmonton men fått kalla handen.

– En vecka efter att jag anställdes pratade jag med agenten Markus Lehto som då sade att Jesse vill flytta. Sedan plockade jag in Dave Tippett som tränare och pratade med Lehto igen men inget hade förändrats.

– Jesse var sedan här i Edmonton i fyra-fem dagar och vi sattes ner i en timme och pratade. Jesse sade då precis samma som Markus hade sagt, berättar Holland.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport