Hoppa till huvudinnehåll

Spelarbekymmer för jumbon inför slutspurten – målvakten lämnar IK Myran

Jillian McVicker är målvakt i IK Myran.
Jillian McVicker. Jillian McVicker är målvakt i IK Myran. Bild: Yle/Antti Koivukangas damfotboll,Damligan

IK Myran får tänka om på målvaktsfronten med en dryg vecka kvar tills den nedre slutserien i damligan börjar. Förstamålvakten Jillian McVicker lämnar klubben och flyttar hem till USA rapporterar Österbottens Tidning.

Den här säsongen har Jillian McVicker varit det givna alternativet mellan stolparna för liganykomlingen IK Myran. McVicker har haft en del skadebekymmer under säsongen men spelat i tretton matcher för klubben.

Nu har hon dock gjort sitt i klubben rapporterar Österbottens Tidning (bakom betalmur). Det handlar om en personlig orsak och hon reser hem till USA på torsdag.

– Mer än så säger vi inte. Men så mycket kan jag tillägga att jag stöder henne till 100 procent och att jag själv hade gjort likadant om jag varit i samma situation, säger tränaren Magnus Slotte till tidningen.

Magnus Slotte ledde Myran till ligan.
Magnus Slotte. Magnus Slotte ledde Myran till ligan. Bild: Yle/Antti Koivukangas damfotboll,Nedervetil,magnus slotte

Myran har endast B-junioren Elin Gripenberg i truppen och man försöker nu hitta en ny målvakt. Lotta Rosenström lånades in från HJK då McVicker var skadad tidigare i sommar men hon är inte aktuell nu.

– Vi söker i hela Finland. Vi räknar med att ha en ny målvakt i början av nästa vecka då vi återupptar träningarna, säger Slotte.

I dag slogs matchschemat för nedre slutserien fast. Myran, TPS, Ilves och ONS kommer att mötas i en dubbelserie där jumbon faller till division 1 och nästjumbon kvalar.

Den nedre slutserien startar helgen 7–8 september och pågår till den 19 oktober. Myran ligger just nu sist i tabellen och har tre poäng upp till ONS och Ilves.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport