Hoppa till huvudinnehåll

Tränaren börjar känna att klockan klämtar – osäker på om Patrik Laine är på isen då träningslägret börjar

Patrik Laine jublar tillsammans med tre lagkamrater
Både Patrik Laine och Kyle Connor saknar kontrakt. Patrik Laine jublar tillsammans med tre lagkamrater Bild: Jeff Chevrier/Icon Sportswire ishockey,NHL,Winnipeg Jets,Patrik Laine

Winnipegs träningsläger närmar sig med stormsteg och både Patrik Laine och Kyle Connor saknar fortfarande kontrakt. Det är ingen optimal situation medger tränaren Paul Maurice och anser att pressen på båda parter ökar.

Patrik Laine räknar med att det kommer att dröja ett bra tag innan han och Winnipeg Jets kan komma överens om ett nytt kontrakt. Det kan till och med dröja så länge att träningslägret i september hinner börja innan parterna närmar sig ett avtal.

Winnipegs tränare Paul Maurice har också börjat känna att tiden snart rinner ut och att han kanske inte kommer att ha Laine och Kyle Connor till sitt förfogande under träningslägret.

– Ju närmare säsongen vi kommer desto mer ökar pressen både på spelarna och klubben att nå en överenskommelse. Förhoppningsvis är det klart då vi börjar träna.

– Naturligtvis vill man ha med alla spelare på träningslägret men jag hoppas verkligen att allt är klart då grundserien börjar, säger Maurice i en intervju på NHL:s webbplats.

Winnipegs läger börjar den 13 september och säsongens första match spelas mot New York Rangers den 3 oktober.

Paul Maurice står bakom Winnipegs bänk.
Paul Maurice känner att pressen på spelarna och klubben ökar. Paul Maurice står bakom Winnipegs bänk. Bild: Daniel Lea/CSM/REX/All Over Press NHL,ishockey,Winnipeg Jets,Paul Maurice

”Utifrån kan det se ut som att något är fel”

Maurice finner ändå tröst i att Winnipeg inte är enda laget i den här situationen. Flera tongivande spelare som bland annat Mich Marner, Mikko Rantanen, Brayden Point, Matthew Tkachuk och Zach Werenski saknar också kontrakt.

– Utifrån kan det se ut som att något är fel då ingen av dessa spelare har kontrakt men sanningen är att det är helt normalt att de saknar kontrakt.

– Alla sitter i samma båt och jag skulle inte påstå att vi är mer oroliga än någon annan klubb i samma situation. Alla vill att kontrakten ska bli klara och vi visste att det skulle dra ut på tiden. När första kontraktet blir klart kommer de andra att följa, säger han.

Winnipegbacken Josh Morrissey var förra året i samma situation som Laine och Connor. Två dagar efter att träningslägret började skrev han på ett nytt kontrakt med klubben.

– Det blir alltmer vanligt att kontraktsförhandlingar drar ut på tiden. Det finns egentligen ingen deadline, kanske då träningslägret börjar eller före första matchen i grundserien, säger han.

Läs också