Hoppa till huvudinnehåll

OS-medaljören Mikaela Wulff till sjukhus efter våldsam krasch i världscupen – överraskande sjögång ställde till det: ”Kom från ingenstans”

Silja Lehtinen och Mikaela Wulff.
Mikaela Wulff (till höger). Silja Lehtinen och Mikaela Wulff. Bild: com.pic. / Mauri Ratilainen /All Over Press Mikaela Wulff

49er FX-duon Mikaela Wulff och Noora Ruskola har tvingats avbryta världscupdeltävlingen i japanska Enoshima. Det efter en otäck olycka, som ledde till att den tidigare OS-medaljören Wulff fördes till sjukhus med ambulans. Som tur bröt jag inga ben, säger hon.

Det blåste friskt (ungefär 10 m/s) och sjögången var utmanande under onsdagens starter i Enoshima. 36 lag åkte ut i dagens sista start i 49er FX-klassen – men bara fem kom i mål.

Den finländska duon Mikaela Wulff-Noora Ruskola såg ut att gå mot en tredjeplats då en våg överraskade dem totalt och fick båten att göra en vurpa framlänges, en så kallad nosedive.

Wulff föll då våldsamt med ryggen före på båtbottnet. Hon hade svårigheter att andas och hade svåra smärtor och fördes snabbt till sjukhus med ambulans. Röntgenundersökningarna visade ändå att hon inte brutit några ben.

– Men det gör fortfarande väldigt ont, framför allt i vänstra sidan. De ska ännu göra några undersökningar, men som tur är bröt jag inga ben, säger Wulff i ett pressmeddelande från seglingsförbundet.

– Men ett som är säkert är att jag inte är i skick att segla. Den här tävlingen är klappad och klar för vår del, tillägger hon.

Världscupsdeltävlingen avgörs på fredag.

– Det ironiska är att det kändes som att vi hade allt under kontroll fram till olyckan. Vurpan kom från ingenstans, säger Wulff, som var med och tog OS-brons i match racing i London 2012.

Det står ännu oklart om skadan påverkar duons möjligheter att delta i VM i Nya Zeeland månadsskiftet november-december, där nationsplatser till OS i Tokyo delas ut.

Läs också