Hoppa till huvudinnehåll

Glen Kamara enda finländare kvar i Europa League – grupperna lottade: "Vi vet att vi är underdogs i gruppen men vi vill övveraska"

Glen Kamara.
Glen Kamara fick speltid också i gårdagens segermatch mot Legia. Glen Kamara. Bild: imago sport/AOP Glen Kamara,Rangers FC,Uefa Europa League

Glen Kamara är den enda finländska fotbollsspelaren som får fortsätta Europa League-äventyret efter kvalet. Det efter att hans Rangers vann dubbelmötet mot Legia Warszawa med 1–0 efter gårdagens hemmaseger. I dag klarnade det hur tuff Rangers kommande utmaning kommer vara då de bland annat ställs mot en tidigare Champions League-mästare i gruppspelet.

Rangers, FC Porto, BSC Young Boys och Feyeenord. Där lagen i grupp G i Europa League.

Hoppa över Twitterpostning

Rangers slog för ett par veckor sedan ut Tim Sparvs FC Midtjylland. I går segrade de mot Legia Warszawa med 1–0 i returmötet, vilket räckte till för att föra dem vidare med det samma sammanlagda resultatet.

Då Jasse Tuominens BATE Borisov samtidigt inte lyckades ta sig vidare efter dubbelmötet mot Astana, betyder det att Kamara är den enda finländaren med i Europa League.

– Jag är den stoltaste mannen i huset, sade tränaren Steven Gerrard efter gårdagens seger på hemmaplan på klubbens webbplats.

– De (spelarna, red. anm.) är inte rädd för utmaningar och som grupp kommer vi att stå inför många fler utmaningar.

Efter grupplottningen i dag visade det sig vad nästa utmaning riktigt kommer vara.

Laget får fortsätta äventyret i en riktigt intressant grupp med de tidigare Champions League-mästarna FC Porto som kanske det tuffaste motståndet.

Hoppa över Twitterpostning

"En fantastisk lottning"

– Det är en fantastisk lottning med några riktigt smaskiga matcher och fina länder att besöka. Vi vill göra väl i från oss och göra supportrarna stolta, kommenterade Gerrard efteråt enligt klubbens twitterkonto.

Den portugisiska klubben FC Porto vann Champions League år 2004, och i fjol tog de sig ända till kvartsfinal där de förlorade mot mästarna Liverpool. I den portugisiska ligan var de tvåa i fjol.

Young Boys är däremot regerande mästare i den schweiziska superligan och allt som allt har de 13 ligatitlar. Också de deltog i Champions League i fjol men lyckades inte ta sig dit i år.

Feyenoord tog hem den holländska högstaligan 2017 och är en av de tre bästa klubbarna i landet tillsammans med Ajax och PSV Eindhoven.

– Vi vet att vi är underdogs i gruppen men vi vill övveraska och det kommer vi försöka göra, sade Gerrard.

Rangers inleder gruppspelet med match mot Feyenoord den 19 september.

Hoppa över Twitterpostning

Mer om lottningen och samtliga grupper hittas här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport