Hoppa till huvudinnehåll

Fruktansvärd olycka i formel 2 – fransmannen Anthoine Hubert död

En kvaddad formel 2-bil står på en bärgningsbil, i bakgrunden står brandmän
En kvaddad formel 2-bil står på en bärgningsbil, i bakgrunden står brandmän Bild: EPA-EFE/REMKO DE WAAL Formel 2

Formel 2-loppet på Spa stoppades redan på det andra varvet då tre förare var inblandade i en svår olycka. Några timmar efter loppet kom beskedet att Anthoine Hubert hade avlidit av de skador som han ådrog sig i kraschen.

Det var meningen att formel 2-förarna skulle köra säsongens sjuttonde tävling på Spa-Francorchamps i dag men loppet avbröts redan på det andra varvet.

Anthoine Hubert, Marino Sato och Juan Manuel Correa var inblandade i en otäck krasch på väg in i Raidillon-kurvan efter klassiska Eau Rouge.

Bilarna slungades in i skyddsmuren och voltade flera varv. Tv-bilderna visade också att Huberts och Correas bilar klövs i tu.

Räddningspersonal var snabbt framme vid bilarna och Sato kunde för egen maskin lämna olycksplatsen medan Hubert och Correa fördes direkt till sjukhus.

Några timmar efter olyckan gick internationella bilsportförbundet Fia ut med att Hubert hade avlidit till följd av kraschen. Han dödförklarades på ett sjukhus i Liege och blev endast 22 år gammal.

Anthoine Hubert tillhör Renaults juniorprogram och vann GP3-serien 2018. Den här säsongen har han vunnit två tävlingar i formel 2 och ligger på åttonde plats i sammandraget.

Juan Manuel Correa vårdas på sjukhus och hans läge uppges vara stabilt.