Hoppa till huvudinnehåll

”Nu börjar de riktiga matcherna” – grundserievinnaren FC Inter klar för slutspelen

Timo Furuholm springer med bollen
Timo Furuholm. Timo Furuholm springer med bollen Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press fotboll,FC Inter Åbo,Timo Furuholm

Åbolaget FC Inter besegrade Ilves i Tammerfors på lördag och vann därmed grundserien i herrarnas fotbollsliga. Nu väntar de tuffa slutspelsmatcherna.

Ilves och FC Inter hade båda chansen att vinna grundserien. I matchens 69:e minut gjorde Timo Furuholm matchens enda mål. Segern gör att Inter går in i den övre slutserien med ett försprång på två poäng till KuPS och Ilves.

- Det känns bra. Om man jämför med förra säsongen är situationen en helt annan i det här läget, säger Timo Furuholm efter matchen.

Enligt Furuholm var första halvleken tuff för Åbolaget på bortaplan.

- Vi var tvungna att överleva den första halvleken, och det gjorde vi. Men Ilves var klart starkare i början. Vi lyckades vända matchen under andra halvleken. Då var det vi som bjöd på de farliga anfallen, säger Furuholm.

- När tabellettan och -tvåan spelar mot varandra är det ofta små detaljer som avgör matchen. Ilves gav oss ett ordentligt motstånd. Vi kunde inte slappna av en sekund.

FC Inter firar ett mål.
FC Inter firar ett mål. Bild: Juha Tamminen / All Over Press FC Inter Åbo

"Vi måste ge allt"

FC Inter går in i den övre slutserien som knapp favorit och har framför sig fem matcher - tre hemma och två på bortaplan.

- Det är nu de riktiga matcherna börjar och vi är i toppen, säger Furuholm.

- Alla vet vad som står på spel. Nu måste vi ge allt, fortsätter han.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland