Hoppa till huvudinnehåll

Oskari Mörö närmar sig VM – nytt säsongsbästa gav rejält kliv på rankinglistan

Oskari Mörö springer mot FM-guld
Oskari Mörö. Oskari Mörö springer mot FM-guld Bild: Lehtikuva Oskari Mörö,friidrott

Oskari Mörö löpte i mål som tvåa i en tävling i Berlin i dag med det nya säsongsbästat 49,47. Tiden är inte under VM-gränsen på 400 meter häck men tog honom ett steg närmare Doha.

Oskari Mörörs fina form håller i sig. Sedan lag-EM i Polen i början av augusti där han löpte under 50 sekunder för första gången på tre år har han successivt förbättrat sitt årsbästa.

För några veckor sedan i Esbo klockades han för 49,74 och i dag slog han till med 49,47 vid World Challenge-tävlingen i Berlin. Tiden gav Esbo IF-löparen en andra plats bakom tysken Luke Campbell.

Mörös nya säsongsbästa är 17 hundradelar över VM-gränsen som är satt till 49,30. Tiden gjorde dock att Mörö klättrade på rankinglistan som används för att fylla startfältet till VM.

Den sista tiden till VM är just nu 49,44 och Mörö ligger på andra reservplats då det återstår en knapp vecka att klara kvalgränsen. Den sista dagen att klara kvalgränsen till VM är den 6 september.

Oskari Mörös finländska rekord på 400 meter häck är 49,04 som han löpte i OS för tre år sedan.

Trestegshopparen Kristiina Mäkelä var ute efter ett formbesked inför VM men hennes tävling i Berlin blev misslyckad. Mäkelä fick nöja sig med 13,86 och slutade på sjätte plats.