Hoppa till huvudinnehåll

Förvirrande situation i TPS: laget gör sig av med kultanfallare – vägrar kommentera varför

Jonne Virtanen jublar.
Jonne Virtanen verkar ha gjort sitt i TPS. Jonne Virtanen jublar. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Jonne Virtanen

Ishockeyklubben TPS meddelar att Jonne Virtanen inte för närvarande är en del av laget. Vad som ligger bakom beslutet är oklart också för Virtanen.

TPS skriver på Twitter Jonne Virtanen tillsvidare lösgjorts från all klubbverksamhet. Någon närmare förklaring erbjöds inte.
Hoppa över Twitterpostning


Virtanen berättar själv för Helsingin Sanomat att klubbens sportchef Antero Niittymäki sagt åt honom att han får lov att hitta ett nytt lag.

– Det kom nog som en överraskning, även om jag kanske kunnat ana något. Jag vet inte vad jag kan säga om det här, berättar Virtanen åt Helsingin Sanomat.

Virtanen skulle ännu ha två år kvar av sitt kontrakt med TPS.

Helsingin Sanomat har också talat med TPS vd Santtu Jokinen som inte vill kommentera ärendet ännu. Enligt Jokinen har Virtanen ändå inte gjort sig skyldig till något kriminellt.

Enligt Iltalehti är orsaken att Virtanen grälat med lagets chefstränare Kalle Kaskinen. Virtanen och Kaskinen ska ha hamnat i ett gräl under flyget hem från en träningsturnering i Danmark under helgen.

Virtanen är känd som en fysisk spelare som inte är rädd att fälla handskarna för att slåss i rinken. 31-årige Virtanen har spelat i TPS de fyra senaste säsongerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport