Hoppa till huvudinnehåll

Minst 25 döda medan nio ännu saknas efter våldsam båtbrand i Kalifornien

Ett stort antal personer befaras ha dött i en båtbrand i Kalifornien.
25 kroppar har hittats medan nio personer fortfarande saknas. Ett stort antal personer befaras ha dött i en båtbrand i Kalifornien. Bild: Ventura County Fire Department. båtbrand

Myndigheter i Kalifornien har bekräftat 25 dödsoffer medan nio personer saknas fortfarande efter en våldsam brand på en 22 meter lång dykarbåt utanför ön Santa Cruz. Fem besättningsmän räddade sig genom att hoppa i havet.

Det fanns 39 personer ombord på dykarbåten Conception; 33 dykare och sex besättningsmän.

Räddningsarbetare har fått upp 20 döda och ytterligare fem kroppar har lokaliserats men inte bärgats, på grund av farliga förhållanden vid det utbrunna vraket.

Fyra kroppar bärgades i går morse lokal tid och man fick upp 16 dödsoffer senare under måndagens lopp.

Endast fem besättningsmän verkar ha överlevt genom att hoppa i havet och simma till en närbelägen båt som plockade upp dem.

Hoppa över Twitterpostning

Den våldsamma branden uppstod mitt i natten, vid tretiden lokal tid.

Räddningsarbetare försökte släcka båten men det lyckades inte på grund av lågorna som flammade upp om och om igen.

Alla bekräftade dödsoffer sov under däck då branden bröt ut och fyra personer som omkom har plockats upp ur havet.

- Ytterligare fyra dödsoffer ligger på havsbottnen nära olycksplatsen, men de har ännu inte omhändertagits, sade sheriffen Bill Brown i Santa Barbara tidigt på tisdag morgon finsk tid.

Karta över Santa Cruz Island
Båten ska ha fattat eld utanför ön Santa Cruz. Karta över Santa Cruz Island Bild: Google kartor,Santa Cruz Island,Santa Barbara,Los Angeles

– Det är en stor båt och vi har många döda, men jag vet inte exakt antal, konstaterade brandverkets informatör Bill Nash i går.

Myndigheterna hyser ännu hopp om att någon kan kan överlevt.

– Vi hoppas att några personer kanske har simmat i land. Vi måste hoppas, men vi förbereder oss på det värsta, säger Santa Barbara Countys informatör Mike Eliason till CNN.

Larmet inkom 03.28 lokal tid, skriver Ventura Countys brandkår på Twitter.

Hoppa över Twitterpostning

Conception skulle tillbringa tre dagar ute på havet i ett område som är populärt bland dykare.

Olycksutredare kan ännu inte säga vad som orsakade branden, men det verkar inte ligga något kriminellt bakom olyckan, säger polisen.

- Enligt de rapporter som vi har fått hamnade dykarna under däck i fällan. Branden var så våldsam att vi inte kunde stiga ombord för att leta efter offer, ens då vi hade släckt branden, beklagar kustbevakaren Aaron Bemis

Hoppa över Twitterpostning

Källor: CNN

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes