Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamns Peter Lundberg blir landslagstränare – fotbollsklubben har redan inlett jakten på en ersättare

Peter Lundberg tar över U19-landslaget.
Peter Lundberg tar över U19-landslaget. Peter Lundberg tar över U19-landslaget. Bild: Matti Raivio/All Over Press Peter Lundberg

Fotbollstränaren Peter Lundberg tar sig an nya utmaningar och lämnar IFK Mariehamn. I årsskiftet tar 38-åringen över U19-landslaget, vilket innebär att ligaklubben får leta efter en ny chefstränare. I IFK Mariehamn har man förståelse för Lundbergs beslut.

Peter Lundberg har i IFK Mariehamn fungerat som chefstränare i fyra år och som assisterande tränare i fyra säsonger. Nu tar en era slut då Peter Lundberg får förtroendet som landslagstränare för U19-laget.

I IFK har det blivit ett ligaguld, ett cupguld och ett cupsilver för Lundberg.

– Jag har ju förstås dubbla känslor kring det här. Å ena sidan är jag otroligt stolt över att en IFK-spelare kunnat göra karriär från att vara spelare i vårt A-lag till att bli assisterande tränare, sedan framgångsrik huvudtränare och med liga- och cupguld på meritlistan med laget och nu värvas till ny finsk förbundskapten för U-19 landslaget. Det är stort och något vi gläds med Lundis kring, säger klubbdirektör Peter Mattsson på klubbens webbplats.

– Lundis är oerhört uppskattad som huvudtränare och en tränare vi gärna hade fortsatt samarbeta med ytterligare många år som lagets ledare. Men jag har full förståelse för att Lundis efter totalt åtta år i tränarstaben vill testa på något nytt och att den internationella dimensionen med förbundskaptensjobbet lockar.

IFK Mariehamn meddelar att klubben siktar på att fylla chefstränarposten snarast möjligt och att processen redan har inletts.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport