Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit inledde KHL-säsongen med förlust – spräckte nollan först med minuter kvar av matchen

Omsk firar mål mot Jokerit.
Omsk firar mål mot Jokerit. Omsk firar mål mot Jokerit. Bild: Lehtikuva Jokerit

Jokerit inledde sin säsong med en 1–3-förlust mot Avangard Omsk i Helsingforsarenan på tisdagskvällen. Fram till den fjärde sista minuten såg laget dessutom ut att nollas i premiären. Vi hade lägen att näta i dag, manar lotsen Lauri Marjamäki efteråt.

Två styrningar fällde avgörandet i Jokerits säsongspremiär i Helsingfors på tisdagen.

Först var det Alexei Potapov som i matchens fjärde minut från liten vinkel lyckades skarva in pucken förbi Antti Niemi. Efter en mållös andra period fick Cody Franson äran att styra in 2–0.

Det visade sig vara en för brant uppförsbacke för Jokerit.

Reduceringsjakten kom igång först mot slutet av matchen och reduceringen som kom med drygt tre minuter kvar av dusten i form av Mikko Lehtonen var en klen tröst. Omsk satte ännu 3–1 före slutsummern och Jokerit kammade med andra ord noll.

– Vi inledde matchen bra, de första tre-fyra minuterna var riktigt starka av oss. Den andra perioden förstördes sedan av utvisningarna, säger Lauri Marjamäki i Viasats tv-intervju efteråt.

Jokerit tog två tvåminuters utvisningar i den andra perioden. Omsk tog lika många.

– Sedan vet jag inte om isen var dålig eller om det var premiärnerverna som ställde till det, men våra passningar höll inte måttet. I tredje period hade vi lägen att avgöra. Vi måste klara av att göra mål då vi får chanser att göra det, säger Marjamäki.

"Medelmåttig" comeback i Europa för Niemi, guldlejonet Olkinuora inledde med seger

Antti Niemi, som gjorde sin första ligamatch i Europa efter sin långa NHL-sejour, var inte heller allt för nöjd med matchen.

– Väldigt medelmåttigt, men laget spelade bra. Framför allt i box play. Jag måste jobba på att inte släppa så många returer, säger han för Viasat.

I Omsk-leden noterades Ville Pokka för en assist till matchens första mål. Teemu Hartikainen stod i sin tur för ett mål då hans Ufa förlorade mot Kunlun med 3–4 efter straffar.

Sibir Novosibirsk lyckades å sin sida segra över Amur Habarovsk tack vare en blåvit fullträff i tredje. Juuso Puustinen stod för målskyttet på passning av Jyrki Jokipakka och Jukka Peltola då segersiffrorna skrevs till 2–1.

Jussi Olkinuora såg också till att inleda säsongen med en seger då han motade 33 puckar i Admiral Vladivostoks 3–1-bortaseger över Barys Nur-Sultan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport