Hoppa till huvudinnehåll

Norsk proffsboxare nekar till dopningsanklagelserna: "Jag var då på festival och sprang efter damer och drack alkohol"

Hadi Srour (till höger) besegrade Jvgenij Vazem den 17 augusti.
Hadi Srour (till höger) besegrade Jvgenij Vazem den 17 augusti. Hadi Srour (till höger) besegrade Jvgenij Vazem den 17 augusti. Bild: imago images / Eibner/ All Over Press boxning,Hadri Srour

Den norska proffsboxaren Hadi Srour skulle delta i boxnings-VM men får nu försvara sig mot dopningsanklagelser. Ett dopningsprov från mitten av juli visar spår av syntetisk epo, men boxaren påstår att det inte är möjligt. B-provet förväntas bli klart nästa vecka.

Den norska proffsboxaren Hadi Srour har åkt fast med spår av syntetisk epo i kroppen. Det positiva testet ska ha utförts i mitten av juli.

– Jag vet att jag inte har tagit detta, sade boxaren under sin presskonferens enligt NRK.

Srour understryker att det är orimligt att han skulle varit dopad under sin semester.

– Antidopning Norge påstår att jag har injicerat syntetisk epo då jag var på festival i Stavern och sprang efter damer och drack alkohol.

– Syntetisk epo har kort varaktighet och bör enligt min uppfattning användas med hjälp av kompetenta människor i samband med matcher. Jag har varken resurser, kapacitet eller kompetens att använda det.

Missar VM

Han går samtidigt till angrepp på den norska antidopningskommittén.

– Dagen efter att jag fick reda på detta åkte jag in till Antidopning Norge och snackade med deras utredare. De sade att urinprovet var positivt, inte blodprovet som det först påstods. Jag har testats positivt på syntetisk epo (bloddopning) som inte finns i kroppen och som varken kan ses i urin eller blod.

Nu överväger 23-åringen att lägga av.

– Slutar inte det här gott så tänker jag inte återvända till ett system som inte fungerar. Anses jag vara skyldig, om B-provet är positivt, så är jag klar med med boxningen. Då är idrottarnas rättssäkerhet noll.

B-provet blir klart nästa vecka men det står redan klart att Srour missar VM som under veckoslutet kör igång i Ryssland. Hans mål var att i VM kunna säkra en plats till OS i Tokyo sommaren 2020.

Srour som har kombinerat amatörboxning med proffsboxning har vunnit sina samtliga fyra matcher som proffs. Han tecknade i april på ett treårigt kontrakt med boxningsstallet Sauerland.