Hoppa till huvudinnehåll

Flera tunga avbräck för Italien i kvalet – möter Finland utan Insigne, Chiellini och Veratti

Giorgio Chiellini och Lorenzo Insigne pratar med varandra och gestikulerar
Giorgio Chiellini och Lorenzo Insigne spelar inte i veckans kvalmatcher. Giorgio Chiellini och Lorenzo Insigne pratar med varandra och gestikulerar Bild: imago/Insidefoto/ All Over Press fotboll,Italiens herrlandslag i fotboll,Giorgio Chiellini,Lorenzo Insigne

Italien är hårt skadedrabbat under veckans EM-kvalmatcher. Man saknar bland annat Lorenzo Insigne, Giorgio Chiellini och Mattia De Sciglio. Marco Veratti är dessutom avstängd mot Finland.

Italien är den solklara favoriten i grupp J och laget toppar också gruppen då EM-kvalet nu fortsätter. Laget spelar dock veckans matcher utan några tunga pjäser.

Landslagskaptenen Giorgio Chiellini skadade sitt högra knä förra veckan och opererades i tisdags. Han väntas vara ur spel i upp till sex månader har klubblaget Juventus meddelat.

Anfallaren Lorenzo Insigne skadade sig i Napolis ligaförlust mot Juventus förra helgen. I samma match åkte även Juventusbacken Mattia De Sciglio på en lårskada och båda spelarna finns heller inte med i truppen till matcherna mot Armenien och Finland.

Leonardo Spinazzola som spelade i de två första matcherna i kvalet saknas också på grund av en lårskada och en skada har även tvingat Bryan Cristante att tacka nej.

– Vi har tappat tre spelare på grund av ganska så allvarliga skador och det är synd, de övriga kan vara tillbaka ganska så snart, säger förbundskaptenen Roberto Mancini enligt Football-Italia.

Moise Kean som gjorde ett av Italiens mål i kvalmötet med Finland i mars saknas också i truppen. Kean och Nicolo Zaniolo togs inte ut till kvalmatcherna som bestraffning för att de kom för sent till en samling under U21-EM i somras.

Vincenzo Grifo, Francesco Acerbi, Danilo D’Ambrosio och Sandro Tonali har kallats in som ersättare för de skadade spelarna.

Marco Veratti drog dessutom på sig ett gult kort i dagens möte med Armenien och är avstängd mot Finland.

Italien hade det stundtals svårt mot Armenien men vann till slut med 3–1. Andrea Belotti gjorde två mål i matchen.

Texten uppdaterad klockan 20.57 efter att matchen Armenien – Italien slutat.