Hoppa till huvudinnehåll

Hälsoproblem ställer till det för Petra Olli – kan inte försvara sitt VM-guld

Petra Olli brottar sig till VM-final.
Petra Olli missar VM. Petra Olli brottar sig till VM-final. Bild: imago/Aleksandar Djorovic/ All Over Press brottning,Petra Olli

Om en dryg vecka kör VM i brottning i gång i Kazakstan och det blir ett mästerskap som Petra Olli får följa från TV-soffan. Den regerande världsmästaren missar VM på grund av hälsoproblem.

För ett knappt år sedan blev Petra Olli historisk då hon som första finländska kvinna vann ett VM-guld i brottning. I en högdramatisk final besegrade hon Danielle Lappage med 6–5.

I år hade Olli siktet inställt på att försvara sitt guld i 65-klilosklassen men det blir inget mästerskap för hennes del rapporterar STT.

Olli missade två förberedande VM-läger under sommaren på grund av öroninflammation och sjukdom och ställer nu in sin resa till Kazakstan.

– I juni var Petra på ett läger i Moskva men nu är situationen den att hon inte kan delta i VM på grund av hälsoproblem, säger managern Harri Halme till STT.

I och med att Olli missar VM går hon också miste om en chans att kvala in till OS i Tokyo nästa sommar. Nästa år ordnas två OS-kval och den vägen kan hon fortfarande ta sig till Tokyo.

– Nu gäller det att hålla tummarna att Petra snabbt blir frisk och kan komma tillbaka i toppform, säger Halme.

VM i Kazakstan pågår mellan 14 och 22 september.

Läs också