Hoppa till huvudinnehåll

Nordea har fått ny koncernchef - Frank Vang-Jensen börjar nya jobbet idag

Frank Vang-Jensen, ny koncernchef vid Nordea. Han efterträder Casper von Koskull på posten.
Frank Vang-Jensen, ny koncernchef vid Nordea från 5.9.2019. Frank Vang-Jensen, ny koncernchef vid Nordea. Han efterträder Casper von Koskull på posten. Bild: Lehtikuva Frank Vang-Jensen,Nordea,koncernchef

Nordea har utsett frank Vang-Jensen till ny koncernchef. Vang-Jensen, 51, arbetade tidigare som direktör med ansvar för personkunder vid Nordea.

Vang-Jensen har en lång karriär bakom sig inom bank- och finansbranschen, bland annat som koncernchef vid Handelsbanken.

Handelsbankens styrelse gav honom emellertid sparken år 2016- Vang-Jensen kallades "en felrekrytering" och han ansågs inte klara jobbet som vd.

Vang-Jensen har arbetat vid Nordea sedan 2017 och han är medlem i Nordeas ledningsgupp.

- Vang-Jensen är ett erfaret proffs och vi ser fram emot att samarbeta med honom. Vår strävan är att växa och erbjuda allt bättre kundupplevelser, säger Nordeas styrelseordförande Torbjörn Magnusson i ett pressmeddelande.

"Vi bryr oss om privatkunderna"

- En av mina huvuduppgifter är att balansera inkomster och utgifter - och att ta reda på vilka upplevelser vi kan erbjuda våra kunder som vi inte ger idag, sade Vang-Jensen på en presskonferens på torsdag morgon.

- Vi bryr oss om privatkunderna, och vi ska vara en bank som levererar.

Vang-Jensen sade också att Nordea inte har kunnat erbjuda aktieägarna en tillräcklig värdestegring - aktiens värde har i det närmaste halverats på Helsingforsbörsen de senaste två åren.

Nuvarande koncernchefen Casper von Koskull fortsätter i bankens tjänst till 2020, han går i pension i slutet av året.

Vang-Jensen har en examen från handelshögskolan i Köpenhamn.

Efter utnämningsnyheten idag steg Nordea-aktiens värde med cirka tre procent på Helsingforsbörsen.

Källor: Presskonferens, pressmeddelande, STT

Läs också