Hoppa till huvudinnehåll

Skrabb och Lappalainen missar kvalmatchen mot Grekland – förbundskaptenen hoppas att duon är i spelskick mot Italien

Simon Skrabb i en nickduell med en spelare från Bosnien
Simon Skrabb kommer inte att spela i kväll. Simon Skrabb i en nickduell med en spelare från Bosnien Bild: imago images / Nordphoto/ All Over Press fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Simon Skrabb

Simon Skrabb och Lassi Lappalainen dras med skador och kommer inte att spela i kvällens kvalmatch mot Grekland bekräftar förbundskaptenen Markku Kanerva. Vi kommer inte att riskera något, säger han.

En högintressant höst börjar för fotbollsherrarna. Laget har skaffat sig ett bra utgångsläge i EM-kvalet inför hemmamatcherna mot Grekland och Italien.

Laget dras dock med lite skavanker och förbundskaptenen Markku Kanerva bekräftar att Simon Skrabb och Lassi Lappalainen inte finns tillgängliga i kväll. Båda har tagit det lugnt på träningarna inför Greklandsmatchen.

– Deras skador har blivit undersökta och vi kommer inte att riskera något. På söndag är det ny match och jag hoppas att båda ska kunna spela då, säger Kanerva i en intervju på landslagets Facebooksida.

Skrabb fick en smäll mot knäet i IFK Norrköpings match i söndags. Efter den matchen var han ändå hoppfull att han skulle kunna spela i kvalet men åtminstone kvällens drabbning får han alltså följa med från läktaren.

– Visst är det synd för båda men vi har andra spelare som vi kan sätta in så jag är inte orolig, säger Kanerva.

Tidigare under veckan valde Kanerva att kalla in Niko Markkula från FC Inter för att täcka upp vid eventuella skador.

Matchen mellan Finland och Grekland börjar klockan 21.45.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också