Hoppa till huvudinnehåll

Wi-Box årets företagare i Raseborg

Runda ljusröda bakelser dekoreras med röd gelé. I bakgrunde choklad och gräddbakelser.
I Wi-Box bageri bakas mellan 70 och 75 olika bakverk och bröd varje dag. Runda ljusröda bakelser dekoreras med röd gelé. I bakgrunde choklad och gräddbakelser. Bild: Yle / Tiina Grönroos bakverk,Bakverk,Bageri,Ekenäs,jul,Västnyland,Bakelse,bakelser,horsbäck

Företaget Wi-Box i Ekenäs har ett bageri och en restaurang i Horsbäck och ett konditori i centrum. De fick priset som årets företagare på företagardagen i Raseborg 5.9.

I prismotiveringarna heter det att Wi-Box Bakery & Kitchen med sin kvalitet har höjt ribban för hela industrin och att de kontinuerligt har utvecklat sin verksamhet.

Samtidigt har företaget hållit sig ungdomlig i den annars traditionella branschen och bland annat hållit sig väl framme på sociala medier.

Wi-Box grundades år 1951 av Hälge Wikström och Valter Boxberg. Företaget fick sitt namn efter grundarnas efternamn. De senaste 20 åren har bageriet ägts och drivits av Mika och Annika Äbb.

Årets företagare utsågs av Raseborgs företagares styrelse, Raseborgs stads utvecklingsavdelning och Novago Företagsutveckling.

Läs också