Hoppa till huvudinnehåll

Tjeckien nästa för Kasper Hämäläinen – klar för ligatrean FK Jablonec

Kasper Hämäläinen löper med bollen mot FC Sheriff med en försvarare i ryggen.
Kasper Hämäläinen. Kasper Hämäläinen löper med bollen mot FC Sheriff med en försvarare i ryggen. Bild: imago/Newspix/ All Over Press Kasper Hämäläinen,Legia Warszawa,FC Sheriff Tiraspol

Kasper Hämäläinen har sin framtid utstakad. Under de två kommande säsongerna är det FK Jablonec i den tjeckiska ligan som är mittfältarens klubbadress.

I våras tackade Kasper Hämäläinen för sig efter sex och ett halvt år i Polen där han spelade för Lech Poznan och Legia Warszawa. Förhoppningen var då fortsätta karriären utomlands och så blir det.

Hämäläinen har gjort klart med FK Jablonec som förra säsongen spelade gruppspel i Europa League och just nu ligger på tredje plats i tjeckiska ligan.

– Jablonec har hört till toppklubbarna i ligan de senaste åren. Det är en bra klubb även om den är lite mindre än Legia.

– Jag har varit med på fem träningar och förhållandena är bra, allt är professionellt, säger Hämäläinen till Helsingin Sanomat.

FK Jablonec har spelat åtta matcher den här säsongen och vunnit fem. Nästa match spelas den 16 september mot ligatvåan Viktoria Plzen men det osäkert om 33-årige Hämäläinen då kan göra debut för sin nya klubb.

– Jag tränar i lugn och ro nu och bygger upp konditionen, så får vi se när jag är redo för spel. Formen är ganska bra men spelkänslan saknas, säger han.

Läs också