Hoppa till huvudinnehåll

Daniil Medvedev fortsätter att vinna – klar för US Open-final mot Rafael Nadal: "Skulle bli förvånad om publiken buar i finalen"

Daniil Medvedev lyfter händerna upp i luften.
Daniil Medvedev spelar final i New York på söndag. Daniil Medvedev lyfter händerna upp i luften. Daniil Medvedev,US Open i tennis

Ryssen Daniil Medvedev är klar för US Open-final efter att ha besegrat Grigor Dimitrov i tre raka set. I finalen väntar Rafael Nadal, som säkrade sin 27:e grand slam-final efter att ha besegrat Matteo Berrettini.

I den tredje omgången av US Open lyckades den 23-årige ryssen Daniil Medvedev förarga publiken i New York rejält. Medvedev visade långfingret i matchen mot Feliciano Lopez och blev utbuad – något som ryssen själv tog med ro.

– Jag vill att alla ni i publiken ska veta när ni sover i natt, att jag vann tack vare er. Energin ni ger mig kommer att räcka för mina fem nästa matcher, sade Medvedev bland annat i segerintervjun efter matchen.

Och energin tycks bära långt. I nattens semifinal mot Grigor Dimitrov stod Medvedev som segrare redan efter tre set. Segersiffrorna skrevs 7–6(7–5), 6–4, 6–3. Denna gång gav publiken Medvedev ordentliga applåder.

– Jag är lycklig över finalplatsen, sade ryssen, som kämpar om att bli den första grand slam-vinnaren som är född på 90-talet.

Medvedev har senare bett om ursäkt för sitt beteende i den tredje omgången. Ryssen tror inte att han blir utbuad i finalen, trots att Nadal ofta är populär.

– Jag skulle bli förvånad, men då skulle jag ta energin från det. Som sagt, jag är inte stolt över vad jag gjorde och jobbar på att aldrig upprepa det.

Nadal jagar fjärde titeln

Inte heller Rafael Nadal behövde mer än tre set för att säkra sin finalplats.

Spanjoren besegrade italienaren Matteo Berrettini med 7–6(8-6), 6–4, 6–1 i semifinalen. 33-årige Nadal vann titeln i New York senast 2017 och jagar sin fjärde titel totalt.

Totalt blir söndagens final Nadals 27:e i grand slam-sammanhang.

– På söndag kommer en ny chans, först ska jag njuta av den lediga dagen.

Nadal och Medvedev möttes för första gången förra månaden i Montreal. Den gången var Nadal klart bättre, med siffrorna 6–3, 6–0.

– Medvedev gör framsteg varje vecka. Jag måste prestera på topp, konstaterade Nadal.

Hoppa över Twitterpostning

Källa: AFP

Läs också

Nyligen publicerat - Sport