Hoppa till huvudinnehåll

Igen en otäck krasch i formelvärlden – F3-föraren Alexander Peroni klarade sig med blotta förskräckelsen

Obehaglig olycka i Monza i F3-serien.
Slutet av F3-loppet kördes bakom säkerhetsbilen. Obehaglig olycka i Monza i F3-serien. Bild: AOP Formel 3,Autodromo Nazionale Monza

Bara en vecka efter den fruktansvärda kollissionen, som krävde Anthoine Huberts liv i F2-klassen höll racingvärlden andan igen. Formel 3-föraren Alexander Peronis bil snurrade flera varv i luften, men italienaren klarade sig oskadd.

Den 19-årige Peroni körde över kantstenen i Parabolica-kurvan i Monza och tappade kontrollen över sin bil. Bilen lyfte och snurrade flera varv i luften innan den träffade skyddsdäcken. Bilen landade till slut i skyddsräcket.


Peroni kunde oskadd kliva ut ur det som återstod av hans bil. Om Peroni hade tur, så kan det samma sägas om den funktionär som stod alldeles i närheten av skyddsräcket.

Den förre formel 1-föraren Derek Warwick, som är förarrepresentant i F1:s domarkommitté, säger till tyska Auto, Motor und Sport att Peroni hade stor tur.

– Han landade med huvudet mot skyddsdäcken. Han kan sannolikt tacka cockpitskyddet Halo för att han inte skadade sig, säger Warwick.

Kimi Räikkönen körde av banan i samma kurva under formel 1-träningarna i fredags.