Hoppa till huvudinnehåll

"Nya komplikationer" har drabbat formel 2-föraren Juan Manuel Correa – försatt i konstgjord koma: "Läget är kritiskt, men stabilt"

Delar av Juan Manuel Correas bil lyfts bort.
Delar av Juan Manuel Correas bil lyfts bort i Belgien efter olyckan. Delar av Juan Manuel Correas bil lyfts bort. motorsport,bilsport,Juan Manuel Correa

Läget är "kritiskt, men stabilt" menar Juan Manuel Correas föräldrar. En vecka efter den svåra formel 2-olyckan meddelar de att deras son drabbats av nya komplikationer och ligger för tillfället försatt i konstgjord koma.

Correa var tillsammans med Anthoine Hubert och Marino Sato inblandad i en stor krasch i formel 2-loppet på Spa i Belgien förra veckan. Hubert avled till en följd av olyckan, medan Sato på för egen maskin kunde lämna olycksplatsen.

Ecuadoriansk-amerikanska Correa skadade sig också i olyckan, hans tillstånd uppgavs efteråt vara stabilt. 20-åringen skadade sin ryggrad ock bröt båda benen i samband med olyckan. Correa har opererats i ett sjukhus i Belgien och senare flyttats till Storbritannien.

På lördagen kom Correas föräldrar med mer information om 20-åringens tillstånd.

– Under tiden har nya komplikationer har uppstått till följd av den enorma påverkan som han fick i kraschen i lördags.

– Vid ankomsten till London drabbades han av akut respiratoriskt stressyndrom (ARDS), säger föräldrarna enligt Reuters.

Correa hör till Alfa Romeos utvecklingsprogram.

– Vi är säkra på att vår son kommer att överraska oss som alltid med sin enorma kämparanda och styrka och återhämta sig fullständigt, säger Juan Carlos och Maria Correa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport