Hoppa till huvudinnehåll

Armenien gav Finland en hjälpande hand – Mchitarjan tvåmålsskytt i segern över Bosnien-Hercegovina

Mchitarjan i kamp om bollen med Glen Kamara.
Henrich Mchitarjans Armenien är trea i gruppen. Mchitarjan i kamp om bollen med Glen Kamara. Bild: EPA-EFE/VAHRAM BAGHDASARYAN fotboll,Henrich Mchitarjan

Armenien är ny trea i grupp J. Armenien besegrade Bosnien-Hercegovina på hemmaplan och är nu det lag som skuggar Finland i tabellen.

På förhand har Bosnien-Hercegovina målats upp som Finlands största utmanare om andraplatsen i gruppen. Lagen möts också i oktober i en potentiell nyckelmatch för resten av kvalet.

Men när den matchen spelas kommer det inte att vara tvåan mot trea som möts. Bosnien-Hercegovina tappade nämligen sin tredjeplats då man föll mot Armenien med 2–4.

Bakom Armeniens seger låg storstjärnan Henrich Mchitarjan. Mchitarjan som är utlånad till Roma från Arsenal gjorde 1–0 efter tre minuters spel och 2–1 i den 66:e minuten.

Amer Gojak kvitterade för Bosnien-Hercegovina några minuter senare men i den 77:e minuten tog Armenien ledningen igen.

Den här gången agerade Mchitarjan framspelare då han slog ett inlägg från vänsterkanten och Hovhannes Hambartsumyan satte 3–2.

På stopptid sköt Mchitarjan ett skott som Stipe Loncar styrde in i eget mål och Bosnien-Hercegovina var då ett slaget lag.

Armenien har spelat ihop nio poäng på sex matcher medan Bosnien-Hercegovina har sju pinnar på lika många matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport