Hoppa till huvudinnehåll

HIFK förlorade första matchen i EHF-Cupen i Nederländerna – seger med 10 mål krävs i kvällens returmöte för avancemang

Kathlen Ax.
Kathlén Ax gjorde två mål i gårdagens match. Kathlen Ax. Bild: Handbollförbundet. Kathlen Ax,handboll,HIFK Handboll

HIFK:s damer fick ingen pang start i den första omgången av EHF-Cupen. Matchen som spelades i Nederländerna slutade i en niomålsförlust mot H.V. Quintus. Nu krävs det en stor vändning och en seger med 10 mål i returmötet i kväll för HIFK för att hållas kvar i leken.

HIFK fick en riktigt dålig start på matchen och Quintus kom direkt åt att dra upp en lucka till gästerna.

Under matchens första tia kom HIFK inte åt att göra ett enda mål och efter dryga 20 spelade minuter stod det redan 12–4 på tavlan.

Till pausvila gick man i ett niomåls underläge men efter det började det löpa.

Den andra halvleken blev jämn och slutresultatet skrevs 28–19. Samtidigt betyder förlusten med nio mål att en riktigt klar seger krävs i dag om man vill hålla sig kvar i europaspelen.

– Vi måste gå in mycket hårdare direkt från start. Quintus spelar simpel handboll där bollen rör sig från spelare till spelare tills någon tar ett avslut bakifrån. Om vi får kontroll på de skotten har vi alla chanser till en historisk europacup-seger, skriver klubben på sin webbplats.

Returmötet spelas i dag i Nederländerna och matchen startar klockan 17 finsk tid.

Matchen kan ses via denna länk.

Resultat EHF-Cup:

H.V. Quintus – HIFK 28–19 (15–6)

Petra Gostowski 3, Ida Väyrynen 3, Anna Vinogradova 3, Kathlén Ax 2, Johanna Hilli 2, Ella Holopainen 2, Sara Jäntti 2, Annamari Jääskeläinen 1, Anniina Nyholm 1

Läs också