Hoppa till huvudinnehåll

Invånare i Bahamas: Här är inte längre hälsosamt att vara

Stanken av lik och gamla sopor börjar bli övermäktig i orkandrabbade Bahamas. Här är det inte längre hälsosamt att vara, säger en invånare som väntar på evakuering från den värst drabbade ön Abaco.

Minst 43 personer har omkommit i Bahamas och tusentals har förlorat sina hem till följd av orkanen Dorian. FN uppskattar att upp till 70 000 människor är i behov av hjälp.

Antalet dödsfall förväntas öka avsevärt, eftersom hundratals - om inte tusentals - människor fortfarande saknas. Det säger premiärminister Hubert Minnis och får medhåll av hälsoministern Duane Sands.

- Vi kommer att få se dödssiffran stiga säger de bägge till nyhetsbyrån AFP.

Kryssningsfartyg deltar i evakueringen

En mer eller mindre oorganiserad armada av passagerarplan, helikoptrar, båtar och kryssningsfartyg deltar i evakueringen av människor från de mest drabbade öarna Abaco Islands och Grand Bahamas.

Alla hamnar i öriket har öppnats för fartygen men på många håll har pirerna och kajerna förstörts. Det gäller också flygplatserna.

Invånarna i Bahamas har samtidigt börjat få svårt att klara av den tilltagande stanken av lik och sopor.

Chamika Durosier hör till dem som illa kvickt vill komma bort.

- Det är inte längre säkert att vara här. Människor har ingen mat, inget vatten. Döda kroppar finns fortfarande runtomkring oss och det är en hälsofara säger hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes