Hoppa till huvudinnehåll

Lukas Hradecky bär kaptensbindeln då Finland försöker kontra sönder Italien – Kanerva efterlyser kämpaglöd: "Det kommer vara en svår utmaning att bevara sviten och hålla nollan"

Finlands herrlandslag stod för ny bragd i Tammerfors.
Hradecky ska försöka leda laget till ännu en seger på Ratina mot stentuffa Italien. Finlands herrlandslag stod för ny bragd i Tammerfors. Finlands herrlandslag i fotboll,Lukáš Hrádecký

Markku Kanerva analyserade veckans andra hemmamatch på Ratina-stadion i en intervju på landslagets Facebooksida i dag. Spelarna är taggade och utstrålar en vilja att visa vad de går för. En knepig match men också en chans att göra finsk fotbollshistoria säger Markku Kanerva.

Finland saknade både Simon Skrabb och Lassi Lappalainen i torsdagens match mot Grekland. De lär ändå ska vara i skick i dag och med i truppen enligt chefstränaren.

I stället saknar man kaptenen Tim Sparv som drog på sig ett andra gult kort i den förra kvalmatchen. In i stället för Sparv går antingen Finlands Messi, Joni Kauko, eller Rasmus Schüller.

Lukas Hradecky kommer däremot bära kaptensbindeln i stället meddelar Kanerva i dag.

– Tim Sparv är med och har en viktig uppgift att vara med som kapten och hålla upp stämningen och kämpaandan i laget. Han grämer sig över att vara tvungen att stå på sidan – alla vill uppleva den här matchen mot Italien på planen, säger Kanerva i intervjun.

Tim Sparv, Helsinki, 02.09.2019
Tim Sparv får hålla liv i kämpaglöden från sidolinjen i dag. Tim Sparv, Helsinki, 02.09.2019 Bild: Antti Haanpää / Yle Finlands herrlandslag i fotboll,fotboll,övningar,Tim Sparv

Ratina-magi men håller nollan?

Finland har så här långt vunnit alla sex senaste matcher på Ratina-stadion i Tammerfors. Dessutom har man lyckats hålla nollan i samtliga. Det kommer ändå vara svårt i dag.

– Vårt försvarsspel måste fungera. Vi måste komma åt att hindra Italien då de framförallt från vänstra kanten kommer starkt och försöker få ett övertag. Vi måste hindra deras framfart. Framför målet behöver vi sedan kämpaglöd och tuffa närkamper.

– Det kommer vara en stor utmaning för oss att bevara sviten och hålla nollan ännu en gång. Ingen har ännu klarat det mot Italien i det här kvalet.

Lukas Hradecky kramas om av fans
Lukas Hradecky lyckades hålla nollan i torsdags, i dag får han bära kaptensbindeln och försöka hålla sviten uppe. Lukas Hradecky kramas om av fans Bild: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll,Lukáš Hrádecký

Finland har gjort totalt sju mål i kvalet hittills. I den förra matchen mot Italien blev det noll. Dagens gäster har lika som dagens värdar bara släppt in två mål i kvalet hittills.

– Vi har funderat på hur vi ska skapa lägen och göra mål mot Italien. Armenien lyckades med det genom att kontra och det är också vår chans i dag.

– I anfallet måste vi vara kliniska då vi får våra lägen. Vi måste ha en tanke bakom och sedan beslutsamhet. Tålamod i matchen är nyckeln.

Ett stycke Ratina-magi med i leken och vad som helst kan hända, det har det finländska landslaget visat i det här kvalet.

Hemmapublikens stöd har spelat en otrolig roll för hela laget, och i dag vill man igen ge lite tillbaka.

– Det ger oss ny energi och då det kommer svåra stunder så hjälper det.

– Meningen är att ännu en gång ge vår fantastiska publik en fin upplevelse.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport