Hoppa till huvudinnehåll

Jaro tappade ledning och åkte på oerhört tung förlust mot KTP – drömmen att nå ligakval kan begravas på lördag

Axel Vidjeskog.
Axel Vidjeskogs fullträff räckte inte för Jaro (arkivbild). Axel Vidjeskog. Bild: Yle / Mattias Simonsen FF Jaro,Axel Vidjeskog

Redan inför matchen mot KTP krävdes ett smärre mirakel för FF Jaro att ta ikapp tvåan TPS i fotbollsettan. Efter att ha tappat 1–0 till 1–3 måste Jakobstadslaget nu hoppas på ett totalt Åbokollaps.

Med fem matcher kvar av säsongen i fotbollens division 1 ligger Jaro nu tolv poäng efter TPS och en möjlighet att kvala för en plats i fotbollsligan. På lördag möter Jaro den överlägsna ettan Haka och står med kniven mot strupen.

Det efter en tung förlust borta mot KTP i Kotka.

Ännu i halvtidspausen såg allt ljust ut ur Jakobstadsklubbens perspektiv. Axel Vidjeskog satte 1–0 på stopptid – men glädjen blev kortvarad.

I den 63:e minuten satte Tuukka Kurki 1–1. Två minuter senare hade Antti Mäkijärvi fört värdarna upp i 2–1-ledning.

Jakten på en kvittering kom av sig totalt med två minuter kvar av matchen då Kurki satte 3–1.

Förlusten var den andra på raken för Jakobstadslaget.

Så fortsätter säsongen

Med fem omgångar kvar av säsongen måste FF Jaro inte bara plocka minst 13 poäng utan dessutom hoppas att TPS förlorar samtliga matcher.

Åbolaget ställs härnäst mot AC Oulu och möter efter det i tur och ordning Haka, KTP och MuSa. Den 27.9 möts just TPS och FF Jaro i Åbo.

Jaro möter utöver Haka och TPS ännu TPV, AC Oulu och AC Kajaani.

TPS har i sin tur fortfarande en teoretisk chans att vinna division 1, men måste i så fall vinna samtliga resterande matcher samtidigt som Haka kammar noll. Division 1-säsongen avslutas den 19.10.

Ligakvalet avgörs som vanligt som ett dubbelmöte mellan det lag som slutar näst sist i ligan och tvåa i ettan. Matcherna spelas 24.10 och 27.10.

Läs också