Hoppa till huvudinnehåll

Camilla Richardsson fyra i VM-genrepet – Annimari Korte under 13 sekunder

Camilla Richardsson tävlar i Stockholm.
Camilla Richardsson. Camilla Richardsson tävlar i Stockholm. Bild: Lehtikuva / Emmi Korhonen Camilla Richardsson

9.44,38 blev tiden för Camilla Richardsson i sista tävlingen inför VM som börjar om några veckor. Det gav henne en fjärdeplats i friidrottskampen mellan Europa och USA. För Annimari Korte blev det en femteplats på 100 meter häck.

Superligan, Diamond League och nu friidrottskampen mellan Europa och USA. Det har varit gott om stora tävlingar den senaste tiden där Camilla Richardsson fått mäta sig mot tufft internationellt motstånd.

I kväll var hon en av en av fyra europeiska löpare på damernas 3000 meter hinder. Richardsson hade det fjärdebästa säsongsbästat i startfältet och fyra blev också hennes placering.

Richardsson hängde med i täten under stora delar av loppet men på det näst sista varvet var hon tvungen att släppa favoriterna Mel Lawrence och Irene Sanchez.

Camilla Richardsson springer, 2018.
Camilla Richardsson knep fem poäng för Europa. Camilla Richardsson springer, 2018. Bild: Matti Raivio/All Over Press Camilla Richardsson

Vasa IS-löparen hade länge en tredjeplats på gaffeln men passerades av Viktoria Wagner-Gyürkes på målrakan och slutade fyra med tiden 9.44,38.

– Starten var långsam så det kändes nästan obekvämt att löpa. Sedan när amerikanskan skruvade upp farten gick det riktigt hårt. Det var en svår tävling då farten var så ojämn.

– Det var en normalprestation för mig och jag är nöjd att jag kan löpa runt 9.40 i den här sortens tävling. Visst grämer det lite och jag skulle ha velat löpa snabbare i det här sällskapet, säger Richardsson i ett pressmeddelande.

Richardsson bidrog med fem poäng till Europa genom sin fjärdeplats i loppet. Amerikanskan Mel Lawrence vann loppet med tiden 9.33,24 medan Irene Sanchez från Spanien gick i mål på 9.38,47.

Nästa gång Richardsson är i elden är i VM i slutet av månaden. Försöksheaten på 3000 meter hinder löps redan under den första tävlingsdagen den 27 september.

Korte femma på korta häcken

Den andra finländska representanten i friidrottskampen, Annimari Korte slutade på femte plats på damernas 100 meter häck. Korte löpte i mål på 12,98 i en medvind på 0,1 m/s.

Korte fick inte den bästa starten i loppet men avslutade bättre och gick för sjätte gången den här säsongen under 13 sekunder i godkända vindförhållanden.

– Jag slog i första eller andra häcken och därför var rytmen inte så bra i början. På slutet blev det bättre och utan problemen i början skulle tiden ha varit runt 12,8.

– Jag är nöjd med en tid under 13 sekunder och det bådar gott inför VM. Det här loppet kan man jämför med ett försöksheat i VM, säger Korte.

Annimari Korte tackar publiken.
Annimari Korte. Annimari Korte tackar publiken. Bild: /All Over Press Annimari Korte

Sharika Nelvis från USA vann med tiden 12,80 före polskan Karolina Koleczek med 12,86.

I herrarnas spjut bjöd tysken Johannes Vetter på ett ordentligt formbesked inför VM. Vetter kastade 90,03 och gick in som tvåa i världen i år.

Esten Magnus Kirt som är världsetta den här sommaren kastade 88,91 och slutade tvåa.

Europa ledde landskampen mot USA med 16 poäng inför den andra tävlingsdagen och tog till slut en klar seger. Europa vann med 724,50 poäng mot 601,50.

Samtliga resultat hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport