Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Camilla Richardsson och Annimari Korte i Europas lag mot USA

Friidrottssäsongens nyhet, kampen mellan Europa och USA dominerades av Europa under den första tävlingsdagen. På tisdag försöker de två finländarna i laget, Camilla Richardsson och Annimari Korte bidra till att Europa går segrande ur kampen.

Richardsson ställs i hinderloppet mot ett passligt startfält. Spanjorskan Irene Sanchez och USA:s Mel Lawrence går in i loppet som favoriter, medan Richardsson har alla möjligheter att kämpa om en god placering.

Loppet löps utan särskilda farthållare, så vi har också ett taktiskt intressant lopp att se fram emot.

Annimari Korte ställs på 100 meter häck mot några väldigt snabba amerikanska löpare. Men ifall Korte tagit sig tillbaka till samma form hon var i för två månader sedan kan tävlingen bli väldigt fin även för henne.

Av de övriga idrottarna kommer bland annat Sveriges stavhoppsstjärna Armand Duplantis att tävla under tisdagen i Minsk.

Den första tävlingsdagen bjöd på några verkliga världsklassresultat. Vitrysslands Maksim Nedasekau hoppade årsbästa i höjd med 235, och USA:s Darrell Hall vann kulan på utmärkta 22,35. Europa leder inför tisdagens avslutning med 27 poäng då siffrorna är 331-304.

Den andra tävlingsdagen visas i TV2 och på Yle Arenan 18.55-22.00 med svenskspråkiga kommentarer av Niklas Henrichson och Otto Ylöstalo.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport