Hoppa till huvudinnehåll

Stefan Wentjärvi ny vd för Esperi Care

Stefan Wentjärvi intervjuad av Spotlights Kjell Lindroos
Stefan Wentjärvi i mars 2018. Stefan Wentjärvi intervjuad av Spotlights Kjell Lindroos Bild: Yle/Erik Vierkens social- och hälsovårdsreformen (sote),vårdbolag

Stefan Wentjärvi har utsetts till ny vd för Esperi Care.

Wentjärvi har erfarenhet från vårdsektorn och har tidigare också varit vd för Blue1. Han kommer tidigare från Pihlajalinna där han arbetade som försäljningsdirektör. Han inleder det nya arbetet i dag.

Wentjärvi har också tidigare arbetat på Doctagon och SAS.

Vårdhem prickades

Esperi Care har prickats för brister på flera vårdhem. I januari i år upptäcktes missförhållanden på Esperi Cares vårdhem i Kristinestad och i augusti stängdes boendet.

Efter uppdagandet av brister på vårdhemmet i Kristinestad upptäcktes brister också på andra vårdbolag och en omfattande samhällsdiskussion startade.

- Vårdbranschen har en stor samhällelig betydelse, som är kopplad till många centrala frågor gällande vård av god kvalitet, kompetent personal och nöjda anhöriga. Att lösa och diskutera de här frågorna motiverar mig, säger Stefan Wentjärvi i ett pressmeddelande.

Den tidigare vd:n Marja Aarnio-Isohanni sa upp sig i januari i år. Heini Pirttijärvi som fungerat som vd sedan dess börjar nu arbeta som vicevd och direktör för samhällsrelationer.