Hoppa till huvudinnehåll

Upp till 110 personer på Aktia kan sägas upp – bolaget inleder samarbetsförhandlingar

Aktias gröna bokstäver på svart bakgrund.
Det inleds omfattande samarbetsförhandlingar vid Aktia-banken. Aktias gröna bokstäver på svart bakgrund. Bild: Tomi Natri/All Over Press Aktia,Aktia Bank

Aktia inleder samarbetsförhandlingar som omfattar cirka 380 personer. Enligt bolaget är samarbetsförhandlingarna en del av en strategiuppdatering.

Eventuella ändringar till deltidsarbete och uppsägningar kommer att omfatta högst 110 anställda, meddelar banken.

I slutet av juni förra året hade Aktia 828 heltidsanställda.

Aktia uppger att bolaget kommer att förnya tjänsteutbudet och se över sitt kontorsnätverk.

– Allt eftersom kundbeteendet ändras och efterfrågan på tjänster som är oberoende av plats samt efterfrågan på personlig ekonomisk rådgivning ökar, minskar kontorens betydelse för att uträtta ärenden, skriver Aktia i ett pressmeddelande.

Aktia uppskattar preliminärt att de planerade åtgärderna medför årliga besparingar på ungefär tre miljoner euro från och med år 2020.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

 • Kalabaliken i Washington tystade Kreml – Putin hittar inga ord

  Moskva brukar normalt inte missa en chans att kritisera USA.

  Rysslands president Vladimir Putin har hittills inte kommenterat Trumpanhängarnas stormning av Capitolium i Washington. Tystnaden har överraskat många då Moskva tidigare aldrig har missat en chans att kritisera den amerikanska demokratin.

Läs också