Hoppa till huvudinnehåll

Upp till 110 personer på Aktia kan sägas upp – bolaget inleder samarbetsförhandlingar

Aktias gröna bokstäver på svart bakgrund.
Det inleds omfattande samarbetsförhandlingar vid Aktia-banken. Aktias gröna bokstäver på svart bakgrund. Bild: Tomi Natri/All Over Press Aktia,Aktia Bank

Aktia inleder samarbetsförhandlingar som omfattar cirka 380 personer. Enligt bolaget är samarbetsförhandlingarna en del av en strategiuppdatering.

Eventuella ändringar till deltidsarbete och uppsägningar kommer att omfatta högst 110 anställda, meddelar banken.

I slutet av juni förra året hade Aktia 828 heltidsanställda.

Aktia uppger att bolaget kommer att förnya tjänsteutbudet och se över sitt kontorsnätverk.

– Allt eftersom kundbeteendet ändras och efterfrågan på tjänster som är oberoende av plats samt efterfrågan på personlig ekonomisk rådgivning ökar, minskar kontorens betydelse för att uträtta ärenden, skriver Aktia i ett pressmeddelande.

Aktia uppskattar preliminärt att de planerade åtgärderna medför årliga besparingar på ungefär tre miljoner euro från och med år 2020.

 • Många västnyländska företag riskerar gå omkull

  Nästan alla företag räknar med minskad omsättning

  Permitteringar, uppsägningar och konkurser är att vänta i Västnyland. Det visar en snabb undersökning som Västra Nylands handelskammare gjorde på måndagen (30.3) bland medlemsföretagen om hur coronaviruset påverkar verksamheten.

 • Jukolakavlen arrangeras inte i sommar – enorm ekonomisk smäll för orienteringsförbundet

  Napapiiri-Jukola arrangeras i juni 2021 i stället.

  Jukolakavlen som skulle gå av stapeln i Rovaniemi i sommar blir inte av. Orienteringsklassikern flyttas fram till sommaren 2021. För förbundet betyder det hundratusentals euro i inkomstförluster. Samtidigt betyder det att bland annat Borgå får vänta ytterligare ett år på att för första gången stå värd för Finlands största idrottsevenemang.

 • Kämpa och samtidigt vara rädd - vårdpersonal förbereder sig för den påförda arbetsplikten

  Ryker semestern när den påförda arbetsplikten tillämpas.

  Den beredskapslag som är i kraft till 13 april ger myndigheterna mandat att tvångsinkalla personer med vårdutbildning i åldern 18-67 år. Det finns osäkerhet om vad arbetsplikten i detalj innebär. Hoppas arbetsgivare känner ansvar, fast det mesta nu tycks vara tillåtet, säger vårdfacket Tehys representant i Jakbostadsnejden.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes