Hoppa till huvudinnehåll

Fler namn till Finlands VM-lag – Sara Kuivisto och Krista Tervo med via rankinglistan: "En stor sten som föll från hjärtat"

Sara Kuivisto.
Sara Kuivisto klar för VM. Sara Kuivisto. Bild: Lehtikuva Sara Kuivisto,friidrott

Borgå Akilles-löpare Sara Kuivisto och färska finländska rekorddamen i slägga, Krista Tervo, har fått en inbjudan till friidrotts-VM i Doha. Bägge kvalificerar sig via rankingen.

Finlands Friidrottsförbundet meddelar att Sara Kuivisto och Krista Tervo har fått en VM-inbjudan av det internationella friidrottsförbundet IAAF.

Varken Kuivisto eller Tervo klarade VM-gränsen men ligger tillräckligt högt i årsstatistiken för att kvalificerar sig via rankinglistan.

Kuivisto kommer att tävla på 1500 meter där hon i år noterats för tiden 4.09,25. Akilles-löparen tog en liten risk då hon valde att träna inför VM istället för göra nya försök att nå VM-gränsen.

– Om jag hade fortsatt jaga VM-gränsen och sedan åkt till VM så skulle jag säkert vara ganska trött där, säger Kuivisto som fortsätter VM-förberedelserna i Finland.

Tervo som i juni spräckte 70-metersgränsen som första finländska damkastare kände sig lättad då hon fick beskedet om att hon får åka till VM.

– Det var en stor sten som föll från hjärtat, säger finländska rekorddamen.

22-åriga Tervo slutade sexa i sommarens junior-EM och siktar på en finalplats i sitt första senior-VM.

Friidrotts-VM i Doha inleds 27 september och sänds på Yles kanaler.