Hoppa till huvudinnehåll

Jesse Puljujärvi öppnar upp om beslutet att återvända till Kärpät i ligans podcast: ”Utgångsläget är att jag spelar här hela säsongen”

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi har imponerat i CHL. Jesse Puljujärvi. Bild: Markku Hyttinen / AOP Jesse Puljujärvi

På torsdag kör säsongen 2019/20 igång med en finalrepris mellan HPK och Kärpät. Då kommer också Jesse Puljujärvi att göra sin comeback i FM-ligan i ishockey. Samtidigt rapporterar kanadensiska medier om intresse i NHL. Det tänker jag inte på ett dugg, intygar ändå Puljujärvi.

Efter tre mindre lyckade säsonger i NHL och Edmonton Oilers valde Jesse Puljujärvi att i sommar sadla om totalt och återvända till Finland. Den nya klubbaddressen blev en bekant en: Uleåborg och Kärpät.

Puljujärvi har redan tidigare berättat för Yle att det i grund och botten handlade om att han ville ta kontroll över sin karriär. Han hade meddelat Edmonton att han vill lämna klubben, men sommarens förhandlingar resulterade inte i någon spelaraffär.

Kanadensiska Sportsnet rapporterar nu att Puljujärvi väckt intresse i både Carolina och Tampa Bay. Enligt Sportsnet har Puljujärvi redan inlett säsongen på det sätt som många på den nya kontinenten hoppats på.

Men själv tänker ”Pulju” inte fokusera allt för mycket på NHL.

– Utgångsläget är att jag spelar i Kärpät hela säsongen, berättar han i ishockeyligans podcast på sajten Supla.

"Visst följer jag med NHL, men..."

Det är inte direkt någon hemlighet att Puljujärvi vantrivdes i Edmonton. Fjärdevalet i NHL-draften 2016 fick begränsat med ansvar i NHL och tvingades för det mesta harva på i farmarligan AHL och Bakersfield Condors.

– Det handlade om många små saker, förklarar Puljujärvi i podcasten.

– Det var också många små saker som fick mig att återvända till Uleåborg. Kompisarna och familjen fanns här, jag känner så gott som alla killar i laget. Jag har ändå knegat här som junior och hann dessutom spela några år i ligan här också, fortsätter han.

I CHL har Puljujärvi visat framfötterna. Fyra matcher resulterade i lika många poäng (två mål och två assist) och det är inte någon överraskning att yttern nu klassas som en av förhandsfavoriterna att vinna poängligan den här säsongen.

– Men det bästa är att bara få spela ishockey. Det är det jag fokuserar på. Att bli bättre som lag och som spelare. Visst följer jag med NHL, men bara på samma sätt som jag alltid gjort, säger Puljujärvi.

Han utesluter ändå inte en flytt tillbaka till NHL ännu i höst.

– Men det är ingen dålig sak om jag spelar här hela säsongen. Det viktigaste är att få en hel och bra säsong under bältet. Just nu trivs jag med min situation, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport