Hoppa till huvudinnehåll

Kina vill ha OS-framgång i skidskytte – tar hjälp av Bjørndalen och Domratjeva

Ole Einar Björndalen och Darja Domratjeva sträcker upp armarna i luften
Ole Einar Bjørndalen och Darja Domratjeva. Ole Einar Björndalen och Darja Domratjeva sträcker upp armarna i luften Bild: /All Over Press skidskytte,Ole Einar Bjørndalen,Darja Domratjeva

Två av världens främsta skidskyttar ska försöka väcka liv i skidskyttet i Kina. Äkta paret Ole Einar Bjørndalen och Darja Domratjeva blir tränare för det kinesiska landslaget fram till OS-året 2022.

Förra året lade Ole Einar Bjørndalen och Darja Domratjeva av med skidskytte efter långa och framgångsrika karriärer. Norrmannen Björndalen är OS-historiens mest framgångsrika herridrottare med tretton medaljer medan Domratjeva tog sex OS-medaljer under sin karriär.

Det senaste året har det varit tyst kring Bjørndalen och Domratjeva men nu är de tillbaka i sporten. Paret ska leda Kinas skidskyttelandslag fram till hemma-OS om två och ett halvt år.

– Det är ett ungt lag som har stora ambitioner och utvecklingspotential. Från och med i dag finns vi med i den dagliga träningen och vi är glada över att få dela med oss av vår kunskap, skriver Bjørndalen på Instagram.

Bjørndalen kommer att bli huvudtränare för både damerna och herrarna medan Domratjeva enbart jobbar som damtränare.

Kina storsatsar på OS i Peking 2022 och har tidigare tagit hjälp av finländskt kunnande i bland annat längdskidåkning och backhoppning.

– Vår målsättning är att bygga ett professionellt lag och att stöda och hjälpa idrottarna att nå sin potential, skriver Bjørndalen.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

We are glad to inform about beginning of our cooperation with China biathlon team. Young team with high ambitions and perspectives (potential) to improve and grow. From this day we are coming into daily training process and will be happy to cheer our years experience with the team, which will be a hoster of next winter Olympic Games. I became a head coach of all team and Darya is a coach of women's team now. We are full of motivation to give our best advices to the athletes, team stuff and everyone who works together with us on the way of reaching a good result, in our focus - to build high professional team, support and help each athlete to reach their own potential. And of course, we are happy to use a chance and help our favorite sport to develop around the world, in a countries, where biathlon and all winter sports have huge potential.

A post shared by Ole Einar Bjørndalen (@oleeinarbjorndalen) on

Läs också

Nyligen publicerat - Sport