Hoppa till huvudinnehåll

Kina vill ha OS-framgång i skidskytte – tar hjälp av Bjørndalen och Domratjeva

Ole Einar Björndalen och Darja Domratjeva sträcker upp armarna i luften
Ole Einar Bjørndalen och Darja Domratjeva. Ole Einar Björndalen och Darja Domratjeva sträcker upp armarna i luften Bild: /All Over Press skidskytte,Ole Einar Bjørndalen,Darja Domratjeva

Två av världens främsta skidskyttar ska försöka väcka liv i skidskyttet i Kina. Äkta paret Ole Einar Bjørndalen och Darja Domratjeva blir tränare för det kinesiska landslaget fram till OS-året 2022.

Förra året lade Ole Einar Bjørndalen och Darja Domratjeva av med skidskytte efter långa och framgångsrika karriärer. Norrmannen Björndalen är OS-historiens mest framgångsrika herridrottare med tretton medaljer medan Domratjeva tog sex OS-medaljer under sin karriär.

Det senaste året har det varit tyst kring Bjørndalen och Domratjeva men nu är de tillbaka i sporten. Paret ska leda Kinas skidskyttelandslag fram till hemma-OS om två och ett halvt år.

– Det är ett ungt lag som har stora ambitioner och utvecklingspotential. Från och med i dag finns vi med i den dagliga träningen och vi är glada över att få dela med oss av vår kunskap, skriver Bjørndalen på Instagram.

Bjørndalen kommer att bli huvudtränare för både damerna och herrarna medan Domratjeva enbart jobbar som damtränare.

Kina storsatsar på OS i Peking 2022 och har tidigare tagit hjälp av finländskt kunnande i bland annat längdskidåkning och backhoppning.

– Vår målsättning är att bygga ett professionellt lag och att stöda och hjälpa idrottarna att nå sin potential, skriver Bjørndalen.

Öppna Instagram-inlägget

Läs också